Baltijas elektroniskās mūzikas mūziķu kopdarbi apkopoti vienā izlasē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2014. gada vasaras pašās beigās septiņpadsmit mūziķi no kaimiņvalstīm Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pulcējās, lai kopā radītu mūziku gadskārtējās «Baltic Trail» elektronisko mūziķu pulcēšanās ietvaros. Rudens laikā šīs satikšanās augļi ir nobrieduši un ir gatavi tam, lai tos dzirdētu visa pasaule. Tieši laikā pirms Ziemassvētkiem «Baltic Trail Electronic Music Gathering 2014 Compilation» izlase ir izdota digitāli.

«Baltic Trail» (tulk: Baltijas taka) savu nosaukumu ieguvusi par godu «Baltijas Ceļam», vēsturiskam notikumam 1989. gadā, kad aptuveni 2 miljoni cilvēku pāri visai Baltijai sadevās rokās, veidojot 600 km garu ķēdi, lai paustu savu vienotību, Padomju Savienības nosodījumu un vēlmi atgūt savu neatkarību. Šīs pulcēšanās mērķi ir vienot Baltijas elektroniskās mūzikas kopienas un mūziķus, kā arī motivētu turpināt progresēt mūzikas radīšanas sfērā.

Pēc pirmās pulcēšanās, kas notika Liepājā, 2013. gadā, «Baltic Trail» tika pārcelts uz Rīgu, Mākslinieku Savienības ēku kompleksā, par pulcēšanās ideju atbildīgās «Dirty Deal Audio» izdevniecības galvenajā mītnē.

Vienas nedēļas laikā 17 baltu mākslinieki mainījās ar pieredzi un zināšanām, strādājot pāros vai grupās nelielās «pop-up» studijās. Radošo procesu papildināja mūziķu skates, tad – ballītes, un galu galā šīs nedēļas laikā tapušas 16 transžanriskas kompozīcijas, kas tikušas apkopotas izlasē. Katrai dziesmai ir vismaz divi autori, kas nereti pārstāv ļoti atšķirīgus elektroniskās mūzikas žanrus, pieeju un idejas mūzikas radīšanā.

Šī gada «Baltic Trail» komandā Igauniju pārstāvēja «Bisweed», «Espirit», «Hadsome» un «Avoid Dave»; lietuvieši mums atsūtīja «Napo», «Highleef», «Sim Sim», «Mickonis» and «Viktoras Woop»; Latvijas delegāciju pārstāvēja «Oriole», «Mr. Myster», «Mionia» un Andis Grīva. Kā pagājušā gada pulcēšanās absolventi radošajā procesā piedalījās arī «NiklāvZ» (LV), «Firejosé» (EE), «Fingalick» (LT) un «Vaiper Despotin» (LT).

Izlase «The Baltic Trail Electronic Music Gathering 2014 Compilation» pieejama digitālai lejupielādei «Baltic Trail» Bandcamp lapā.

«Baltic Trail» 2014 izlases video: http://youtu.be/OgYOH_FJT6E

baltictrail.eu

Skaņdarbus būs arī iespējams dzirdēd «Dirty Deal Audio» gada noslēguma pasākumā «2014 Kaput» kurš notiks 26. decembrī, pasākumu norises vietā «Bruņinieku 2».

Pasākums Facebook

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu