Sākts «Alternative.lv Gada balvas» klausītāju balsojums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir sākts portāla «Alternative.lv» gada balvas balsojums, kurā klausītāji un žūrija noskaidros labākās grupas piecās nominācijās. Balvu pasniegšana 6. februārī norisināsies klubā «Nabaklab» ar grupu «F[ei]K», «Sanctimony» un «ILLa» dalību.

2014. gads Latvijas alternatīvajai skatuvei ir bijis notikumiem bagāts - ir piedzīvotas gan jaunu grupu debijas, gan spilgtas atkalapvienošanās no mūziķiem, kurus daļa klausītāju bija atzīmējusi pašmāju mūzikas arhīvā. Tieši šā iemesla dēļ «Alternative.lv Gada balva» īpaši šim gadam ir pievienojusi jaunu kategoriju - «Gada atgriešanās».

Tāpat klausītājiem ir iespējams balsot par saviem favorītiem kategorijās «Gada albums», «Gada video», «Labākā jaunā grupa» un «Zelta bumbieris».

Balsošana norisinās šeit:

Pirmo reizi balvu sadalījumu noteiks gan skatītāju balsojums, gan pieaicinātas žūrijas viedoklis, ko sastādīs Dambis no grupas «Inokentijs Mārpls», Uldis Rudaks, Deniss Denisenko, Edgars Āboliņš, Jānis Jansons kā arī portāla pārstāvji.

Balvu pasniegšanas koncerts 6. februārī norisināsies klubā «Nabaklab», un to vadīs duets «Čipsis un Dullais».

Vienu no 2014. gada pārsteigumiem pašmāju underground skatuvē sarūpēja grupa «F[ei]K», kura pēc vairāku gadu pauzes ir apvienojusies, lai aizvadītu dažus koncertus - to skaitā ar nostalģisku uzstāšanos priecētu arī Gada balvas apmeklētājus. Tāpat par vakara muzikālo noformējumu gādās viena no Latvijas metāla ilgdzīvotājiem «Sanctimony», jaunie Liepājnieki «ILLa», kā arī grupa «Zaķis».

Portāls «Alternative.lv» darbību sāka 2000. gadā, kad, pieaugot Latvijas neatkarīgās mūzikas kustībai, tas kļuva par informatīvu platformu hardcore/punk/ska scēnai. Pēc slēgšanas 2007. gadā, tas ar jaunu sparu atkal atsāka savu darbību 2012. gadā, par vienu no ikgadējām tradīcijām uzturot gada balvas pasniegšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu