Uz kinoekrāniem šogad nonāks filma «Deju laikmets»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad pirmizrādi piedzīvos ilgi gaidītā filma «Deju laikmets», kas vēsta par reiva kustību PSRS un dīdžejkultūras sākumu Padomju Latvijā. Studija «VFS Films» publicējusi otro reklāmas rullīti (krievu versiju) šai filmai

Sākotnēji plānotā lentes nonākšana pie skatītājiem 2014. gada nogalē aizkavējusies dažādu iemeslu dēļ, kas raksturīgi lielākajai daļai Latvijā uzņemto kinolenšu. «Tie ir tehniski un finansiāli jautājumi,» norādīja filmas veidotāji. Tāpat bijusi nepieciešama plašāka vēsturisko datu izpēte un daži precizējumi filmas gaitā.

Vēsturiskā deju mūzikas žanra filma «Deju laikmets» stāsta par astoņdesmito gadu deju kultūras dzīvi Padomju Latvijā un deviņdesmito gadu pārmaiņu izraisītajām sekām. Par daudziem nezināmo vēstures gaitu un nozīmīgākajiem tā laika notikumiem, kuri ietekmējuši arī šodienas mūzikas kultūras procesus, filmā stāstīs paši elektroniskās deju mūzikas pionieri.

Filmas sižeta centrā ir latviešu izcelsmes multimediju mākslinieks Indulis Bilzēns un Vācijas tehno skatuves leģenda Westbam (Maksimilian Lenz). Filmā būs redzami tiešie tā laika notikumu dalībnieki: pirmais vinila plašu dīdžejs bijušajā Padomju Savienībā Jānis Krauklis, viņa kolēģis Uģis Polis un Roberts Gobziņš (Eastbam).

Filmas otrajā reklāmas rullītī ir iesaistītas arī vairākas Krievijas deju mūzikas skatuves personības, tostarp autoritatīvais mūzikas kritiķis Artemijs Troickis, žurnāla «Ptjuch» galvenais redaktors Igors Šuļinskis, Krievijas pirmais promoters Aleksejs Haas un citi.

Filmas pilnīgu sižetu tās veidotāji pagaidām neizpauž. Latvijas studijas «VFS Films» topošā filma «Deju laikmets» (producents Uldis Cekulis, režisors Viktors Buda un operators Ritvars Bluka) ir pirmā muzikālā žanra dokumentālā filma. «Deju laikmets» pašlaik atrodas montāžas procesā, un provizoriskais pirmizrādes laiks Latvijā varētu būt rudens. Viss atkarīgs no kinodarba iespējamās iekļaušanas ārvalstu festivālu programmās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu