Krāšņā ceremonijā tiks apbalvoti 2014. gada veiksmīgākie mūzikas ieraksti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Otrdien, 24. februārī uz Latvijas Nacionālās operas skatuves mirdzēs pašmāju mūzikas zvaigznes. Jau 19. reizi notiks Mūzikas ierakstu gada balva «Zelta Mikrofons», kurā ar SMScredit.lv ģenerālatbalstu tiks apbalvoti veiksmīgākie aizvadītā gada mūzikas ieraksti, videoklips, koncertieraksts, noskaidrots gada radiohits un godinātas spilgtas personības par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā.

Krāšņo balvu pasniegšanas ceremoniju papildinās muzikāli priekšnesumi – «Prāta Vētra», «Musiqq» un «Da Gamba», «Latvian Voices», Raimonds Pauls, Antra Stafecka, Jānis Stībelis, grupa «Colt», Intars Busulis, Aija Andrejeva un Kārlis Būmeisters, «Carnival Youth», Guntars Račs un draugi, «Rīgas Modes», «Elektrofolk» un daudzi citi.

«Mūzikas ierakstu gada balva ir viens no centrālajiem gada notikumiem latviešu mūzikas dzīvē, un zīmolam «SMScredit.lv» ir patiess prieks jau trešo gadu būt par šā pasākuma ģenerālsponsoru. Mūzikas tradīcijas Latvijā ir senas, un priecē, ka vairums latviešu mūziķu pašlaik sniedz pasaules klases izpildījumu. Lai gan balva nav pašmērķis, tomēr novēlu, lai saņemtā atzinība iedvesmo vēl augstākiem sasniegumiem,» novēl izpilddirektors Toms Jurjevs.

Ceremonijas laikā uzzināsim, kura pašmāju dziesma visbiežāk skanējusi Latvijas radiostacijās un spējusi izcīnīt 2014. gada radiohita titulu. Radiostaciju iesniegtās atskaites apkopo Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA), un uz radiohita titulu pretendē piecas dziesmas: grupa PeR - «Jauns sākums», Dons - «Tev piedzims bērns», Carnival Youth - «Brown eyes and all the rest», Musiqq - «Saule šodien auksta» un vēl viena Dona dziesma - «Pāriet bailes».

Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta Mikrofons 2014» koncertceremonijā tiks pasniegta balva arī «Alfa» Gada dziesmas titula ieguvējam. Par savu iecienītāko dziesmu līdz 22. februārim var nobalsot ikviens tirdzniecības parka «Alfa» apmeklētājs. Uz Gada dziesmas titulu pretendē 10 pašmāju dziesmas, tajā skaitā – «Sekundes», «Never Have Enough», «Pāriet bailes», «Mēs tiksimies gaisā» un citas.

«Mūziķiem ir svarīgi saņemt atzinību un novērtējumu par savu darbu, vēl jo vairāk – ja šo vērtējumu sniedz profesionāla žūrija. Taču, kas gan būtu mūziķi bez klausītājiem? Tādēļ mums ir prieks, ka ar t/p «Alfa» atbalstu jau septīto gadu mēs sniedzam iespēju klausītājiem novērtēt pašmāju mūziķu sniegumu, nobalsojot par gada mīlētāko dziesmu,» stāsta t/p «Alfa» vadītāja Liene Apine, uzsverot, ka būs interesanti vērot, vai «Zelta Mikrofona» žūrijas viedoklis sakritīs ar tautas balsojumu.

«Zelta Mikrofonu» pasniegšanu varēs vērot 24. februārī kanālā LNT plkst. 21.10, kā arī tiešraidē Kanālā 2 un Skaties.lv plkst. 19.30. Bet 25. februārī Latvijas Radio 2 varēs klausīties spilgtākos «Zelta Mikrofona 2014» priekšnesumus, kā arī skatīties ceremonijas atkārtojumu Kanālā 2.

Mūzikas ierakstu gada balvu «Zelta Mikrofons» organizē Latvijas skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība (LaMPA) sadarbībā ar Latvijas Izpildītāju un producentu apvienību (LaIPA) un Latvijas Republikas Kultūras ministriju. Atbalsta tirdzniecības parks «Alfa». Ģenerālsponsors – SMScredit.lv. Producē Micrec PM.

www.zeltamikrofons.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu