Pasniegs mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šovakar plkst.19.15 Latvijas Nacionālajā operā notiks mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons» pasniegšana, informēja balvas projekta koordinatore Līva Segliņa. «Zelta mikrofona» statuetes tiks pasniegtas veiksmīgākajiem aizvadītā gada mūzikas ierakstiem 19 kategorijās, kā arī Jānim Peteram un Jānim Sproģim par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā.

Vakara gaitā uz skatuves kāps gan jau pazīstami pašmāju mūziķi, gan debitanti. Balvas pasniegs Latvijā iemīļotas radio un televīzijas personības. Ar savu klātbūtni balvu pasniegšanu pagodinās kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), kura paziņos uzvarētāju kategorijā «Labākais koncertuzveduma, teātra un kino mūzikas albums».

Peters ir pirmais dzejnieks, kurš saņems «Zelta mikrofona» balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā. Par godu šim notikumam Raimonds Pauls kopā ar Vidzemes kamerorķestri, Kristapa Krievkalna grupu, kori «Balsis» un dziedātāju Viktoru Lapčenoku veltīs dzejniekam dziesmu «Zilā». Programmā iekļauti arī vairāki pirmatskaņojumi - grupas «Latvian Voices» skaņdarbs «Honey tree» un Antras Stafeckas dziesma «Vientuļā zvaigzne». Ar savu jaunāko veikumu «Ziemu apēst» priecēs grupa «Prāta vētra». Radiostacijās bieži atskaņotā grupas «Musiqq» dziesma «Sekundes» iegūs jaunu skanējumu kopā ar grupu «DaGamba», bet Aija Andrejeva un Kārlis Būmeisters izpildīs Mārtiņam Freimanim veltīto dziesmu «Vēstules spoguļrakstā» ar Maijas Kalniņas vārdiem.

Starp pieredzes bagātajiem pašmāju māksliniekiem «Zelta mikrofona» ceremonijā uzstāsies aizvadītā gada spilgtākie debitanti - grupa «Rīgas Modes» un «Carnival Youth». Koncertceremonijā ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs arī grupas «ElektroFolk» un «PeR», Jānis Stībelis, «Pikaso», «Bermudu divstūris», grupa «Colt», Guntars Račs ar «Jubilejas kori», «Astra The 22's», Intars Busulis un Ivo Fomins. Par dzirkstošu un jautru atmosfēru rūpēsies ceremonijmeistars Andris Freidenfelds.

Balvu pasniegšanas ceremoniju no plkst.21.10 varēs vērot kanālā LNT. Tiešraidē tā būs skatāma «Kanālā 2» un «Skaties.lv» plkst.19.30.

Mūzikas ierakstu gada balvu «Zelta Mikrofons» organizē Latvijas Skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība (LaMPA) sadarbībā ar Latvijas Izpildītāju un producentu apvienību (LaIPA) un Kultūras ministriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu