Stībelis ar projekciju šovu prezentē savu jauno albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

21. februārī koncertzālē «Rīga» Jānis Stībelis prezentēja savu jauno albumu «2 pasaules», kas būtiski atšķiras no iepriekš izdotajiem albumiem ar to, ka ir daudz elektroniskāks, kas mijas ar mazu sintpopu un sintezatora skaņām, vienlaikus ieturot ļoti saulainu, pozitīvu noskaņu. Albums ir uz dejām vedinošs, tāpēc tika lauzti koncertzāles stereotipi par «sēdošo koncertu», vedinot cilvēkus dejot izveidotajā deju placī zāles pirmajās rindās, informē Stībeļa menedžments.

Tā kā Jānim tuvs ir džezs un fanks, tad koncerta 1. daļu «iesildīja» grupa Very Cool People. Otrajā daļā Jānis prezentēja nule izdotā albuma jaunās dziesmas, kā arī atskaņoja labākās un klausītāju mīlētākās dziesmas no iepriekšējiem albumiem.

Ar jauno albumu Jānis Stībelis strādājis divus gadus, dziesmās ievijot aizmirstās sintezatora skaņas ar domu cilvēkus izkustināt no krēsliem un dāvājot pozitīvas emocijas. Pirmais «tests» notika sestdien, 21. februārī, jaunā albuma prezentācijas koncertā, kas lauza stereotipus un apliecināja to, ka cilvēki koncertos labprāt dejo, nevis sēž krēslos. Koncerta vidū zāle bija pustukša, jo lielākā daļa pievienojās deju placī esošajiem cilvēkiem, dziedot un aplaudējot līdzi jaunajām un arī ļoti labi zināmajām Jāņa Stībeļa dziesmām.

Šis koncerts no citiem atšķīrās ar to, ka projekcijas tika uzticētas cilvēkiem, kas strādā ar māksliniekiem ārpus Latvijas, radot neaizmirstamu projekciju šovu, - «Lumena Art Division» ar talantīgo Andreju Dubkovu priekšgalā. Sintezatoru skaņas atdzīvināja pieredzes bagātais skaņotājs Ivars Piļka. Par kopējo vizuālo tēlu rūpējās Elīna Štobe ar savu komandu, kā arī «Mans Drēbju Skapis».

No jaunā albuma izdotas jau četras dziesmas - «Zvaigžņu bērni», «2 Pasaules», «Kad sapņi izbeigsies» un «Klusumā». Pavasarī Jānis sola izdot vēl dažas saulainas dziesmas, kā arī veidot pavasara-vasaras koncertturneju pa visu Latviju, prezentējot jauno albumu un jaunās dziesmas, bet rudenī albumu plānots ierakstīt angliski, lai to nodotu kaimiņvalstu klausītāju rokās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu