Duets «Peter Levics» izdod EP ar nosaukumu «October»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Peter Levics», kas ir grupu «Tramplīni» un «The Briefing» dalībnieku projekts, laidis klajā jaunu mazalbumu (EP) no 12 mēnešu svītu cikla «October». Projektā darbojas brāļi Peterlevici - Māris (vijole) un Juris (ģitāra).

«Ne katru dienu ir iespēja dzirdēt muzikālu salikumu, kas apvieno tikai vijoli un ģitāru. Nekad nebiju iedomājies, cik daudz potenciāla ir šādai instrumentu kombinācijai, līdz noklausījos «Peter Levics» EP «August»,» atzinis Matt Jensen mūzikas blogā «The Equal ground».

www.theequalground.com

Brāļi Peterlevici nāk no Liepājas, bet šobrīd mitinās Londonā. Savas muzikālās aktivitātes brāļi sāka jau deviņdesmito gadu beigās kā dalībnieki grupā «Tramplīni», un vēlāk Juris grupas «The Briefing» sastāvā.

Dueta radošajā projektā saklausāmas klasiskās un folkmūzikas elementi, kas ar noteiktu alternatīvās vai indie mūzikas pieeju gūst savu īpašo noskaņu, kas ir zināmā mērā minimālistiska, ar pāri plūstošām un saistošām vijoles melodijām.

«Peter Levics» debijas EP «Proletariat sonatas» tika izdots 2012. gadā. Kompozīcija «Proletariat sonata nr. 3» tika iekļauta Mythical records izdotajā kompilācijas albumā «Odyssey of Rapture vol 2».

12 mēnešu svītu cikla idejiskais aizsākums ir dueta radošās darbības sistematizācija, kur skaņdarba nosaukumam ir tīri praktiska nozīme. Tā 2014. gada jūlijā tika izdots EP ar nosaukumu «August», tā paša gada novembrī tika izdots nākamais EP «September».

Dueta jaunākais sniegums ir 16. februārī izdotais EP «October», kas saglabā tās pašas minimālistiskās iezīmes kā iepriekšējie EP, taču ar jaunām izteiksmes formām, cenšoties panākt plašāku emocionālo spektru nekā iepriekš.

www.facebook.com/JMPeterlevics

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu