Aivars Hermanis izdod otro soloalbumu, aicina uz koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas ierakstu izdevniecībā «Upe tuviem un tāliem» izdots Aivara Hermaņa mūzikas albums CD formātā «Liepājas iela», informē izdevniecības «Upe tuviem un tāliem» pārstāve Iveta Mielava.

«Katra mūziķa dzīvē solo albuma izdošana ir notikums. Par savu otro solo ierakstu sāku domāt jau labi sen - kā tas skanēs, kādus skaņdarbus izvēlēties? Tā kā projekta realizēšanu neierobežoja nekādi termiņi, darba ierakstīšana pārcēlās no gada uz gadu. Par pamudinājumu kļuva mana 60 gadu jubileja, kas nenovēršami tuvojās. Kad tad vēl, ja ne jubilejas gadā izdot solo albumu!» par albumu stāstīja mūziķis.

Jaunajā ierakstā piedalījies arī Raimonds Macats, kurš spēlē elektro čellu, mutes harmonikas, kā arī veidojis aranžējumus, un Kaspars Kurdeko, kurš spēlē sitamos instrumentus. «Ar Raimondu sadarbība ilgst jau gandrīz 30 gadus. Kopā esam strādājuši neskaitāmos muzikālos projektos un skaņu ierakstos. Darām to joprojām. Kaspars Kurdeko ir akadēmiski izglītots jaunās paaudzes sitamo instrumentu meistars, īpaši specializējies brazīliešu džeza ritmos. Arī šī ieraksta skaņdarbu aranžējumi ieturēti galvenokārt brazīliešu un čigānu džeza stilistikā. Akustiskās neilona stīgu ģitāras skanējumam, manuprāt, šāda stila aranžējumi ir vispiemērotākie. Spēlējot akustisko ģitāru izmantoju tā saucamo pirkstiņtehniku - basa notis, harmoniju un melodiju spēlēju vienlaicīgi, ar labās rokas pirkstiem,» stāstīja Hermanis.

Foto: Publicitātes foto

Albuma skanējuma konceptu viņš raksturo kā minimālismu. «Nekā lieka, nekādu efektu un pašmērķīgu pasāžu. Programma sastāv vienīgi no manām kompozīcijām - jau iepriekš zināmu dziesmu instrumentālajiem pārlikumiem un instrumentāliem skaņdarbiem. Pamata ieraksts tika veikts dzīvajā, ierakstot visus instrumentus vienlaicīgi. Skaņas dizains - tuvu dabiskai, akustiskai muzicēšanai,» skaidroja mūziķis.

Ierakstā piedalījies Vjačeslavs Mitrohins. «Publiski viņš ir pazīstams kā virtuozs ģitārspēles meistars, bet šoreiz Vjačeslavs savā «MMB Studio» veica skaņu ieraksta režisora un pēcapstrādes producenta pienākumus. Kā kolēģim - ģitāristam - viņam uzticēju uzraudzīt arī manas ģitāras skaņu un improvizāciju kvalitāti,» stāstīja Hermanis.

CD vāciņa dizaina autors ir mākslinieks Artis Rutks, bet fotogrāfiju autore ir Anna Mitrohina.

Hermaņa jubilejas koncerti notiks 6. martā plkst.19 un 8. martā plkst.18 mūzikas namā «Daile».

Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un «www.bilesuparadize.lv».

Ieraksts no 6. marta būs nopērkams Latvijas lielākajās mūzikas ierakstu un grāmatu tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu