Salacgrīvas novadā akustiskās mūzikas festivāls «Sudraba kaija»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Salacgrīvas novada Liepupē no 5. jūnija līdz 7. jūnijam norisināsies Baltijā pagaidām vienīgais akustiskās mūzikas festivāls «Sudraba kaija», informēja festivāla rīkotājs Andris Zunde. Festivāla ideja ir akustiskās muzicēšanas stila popularizēšana un saglabāšana cauri laikiem, atgriežoties pie dabiskā.

«Sudraba kaija» ir pirmais un pagaidām vienīgais festivāls Latvijā un Baltijā, kurš vienuviet pulcē dažādu mūzikas žanru kolektīvus, sākot no folkloras kopām līdz džeza un alternatīvā roka grupām, kuras var, prot un vēlas muzicēt akustiski. Par festivāla patronu un konkursa žūrijas priekšsēdētāju kļuvis pazīstamais komponists un mūziķis Valts Pūce.

Festivāla ievadā, 5. jūnijā, Liepupes tautas namā norisināsies akustisko grupu konkurss tautas mūzikas un populārās mūzikas kategorijās, kura balvu fonds būs 1400 eiro. Papildus kāda no tautas mūzikas grupām iegūs tiesības ierakstam profesionālā skaņu ierakstu studijā. Speciālā balva populārās mūzikas grupām būs iespēja uzstāties uz festivāla «Positivus» skatuves. Konkursa viesi būs Rīgas Saksofonu kvartets.

Festivāla otrajā dienā, 6. jūnijā, Liepupes pilskalnā norisināsies akustiskie koncerti. Vispirms klausītājus priecēs tautas mūzikas grupas, kur par kulmināciju parūpēsies «Laimas muzykanti», bet vēlāk - «Grandeg» vakara koncertā uz skatuves kāps akustiskās grupas «Crazy Dolls», Agnese Rakovska ar draugiem - grupa «Saule» un citas. Vakara koncerta noslēdzošie mākslinieki būs grupa «The Sound Poets». Festivāla izskaņā būs koncerts akustiskajā koncertzālē - Liepupes baznīcā -, kur vieni no interesantākajiem sastāviem solās būt mutes harmoniku ansamblis no Pērnavas.

Festivālu sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru jau ceturto gadu rīko Salacgrīvas novada dome un Liepupes pagasta tautas nams.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu