Latvijas Vīru vokālo ansambļu konkursā uzvar «Harmonija Rīgai»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Rudzītis

Aizvadītajā sestdienā, 2015. gada 21. martā Jūrmalā norisinājās II Latvijas Vīru vokālo ansambļu konkurss. Augstāko punktu skaitu un Grand Prix konkursā saņēma Imantas Kultūras un atpūtas centra vīru vokālais ansamblis «Harmonija Rīgai» (vadītājs Ārijs Šķepasts).

19 vīru vokālo ansambļu konkurencē pirmo vietu ieguva Stendes Tautas nama vīru vokālais ansamblis «Stende» (vadītājs Armands Ulmanis). Bikstu Kultūras un atpūtas centra vīru vokālais ansamblis «Optimisti» (vadītāja Astrīda Klāsone) saņēma otro vietu. Trešo vietu žūrija piešķīra trīs ansambļiem - Dobeles Valsts ģimnāzijas vokālajam ansamblim «KPTT» (vadītājs Raimonds Bulmers), Latvijas Universitātes vīru vokālajam ansamblim «Dancis» (vadītāja Sarmīte Ančāne-Vilciņa) un LNB Strazdumuižas kluba vīru vokālajam ansamblim «Senozols»(vadītājs Aldis Andersons).

Par labāko vīru senioru vokālo ansambli atzīts Ādažu vīru vokālais ansamblis (vadītājs Gunārs Freidenfelds). Otro vietu šajā grupā ieguva VEF Kultūras pils vīru vokālais ansamblis (vadītājs Vilnis Salaks).

«Sajūtas pēc konkursa ir tiešām pozitīvas! Patīkami pārsteidza daudzveidīgais repertuārs, kuru veidoja ne tikai dziesmas no koru repertuāra un populārās mūzikas, bet arī pašu ansambļu piedāvātās aranžijas, kas priekšnesumam piešķīra vēl lielāku vērtību. Liels prieks par to, ka arī jauni puiši nebaidās dziedāt, jo vīrietis, kas dzied, ir skaists vīrietis!» stāsta Jānis Ozols, žūrijas loceklis, Pierīgas koru apriņķa virsdiriģents, koru «Maska» un «Pa saulei» mākslinieciskais vadītājs.

Skatītāju simpātiju balvu no Jūrmalas Kultūras centra ieguva Dobeles Valsts ģimnāzijas vokālais ansamblis «KPTT» (vadītājs Raimonds Bulmers) un Durbes Kultūras nama vīru vokālais ansamblis (vadītājs Renārs Juzups).

Konkursa rezultāti pieejami Latvijas Nacionālā kultūras centra mājas lapā:

lnkc.gov.lv

Vokālo ansambļu sniegumu vērtēja vokālās grupas «Putni» un Rīgas domes kultūras pārvaldes amatieru ansambļa «Putnu dārzs» mākslinieciskā vadītāja Antra Dreģe, Pierīgas koru apriņķa virsdiriģents, koru «Maska» un «Pa saulei» mākslinieciskais vadītājs Jānis Ozols, kā arī Valsts izglītības satura centra Interešu izglītības un tālākizglītības departamenta Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vadītājas vietniece Antra Strikaite.

II Latvijas Vīru vokālo ansambļu konkursu rīkoja Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā, Jūrmalas pilsētas pašvaldību un Latvijas Vokālo ansambļu asociāciju. Konkursu atbalstīja Mūzikas un teātra restorāns «Happy Days and Nights», konditoreja «Ciemakukulis», žurnāls «Mūzikas Saule» un darbnīca «Stance.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu