Guntara Rača jubileja nosvinēta

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ansis Klucis

Priekpilnā svētku atmosfērā Arēnā Rīga izskanējis Guntara Rača jubilejas koncerts «Tikai tā!», kurā latviešu populārās mūzikas slavenības izpildīja 38 dziesmas ar Rača vārdiem. Starp vakara daudzajām kulminācijām jāmin gan grupu «bet bet», «Turaidas Roze» un «Credo», gan liepājnieku Igo, Ivo Fomina un Ainara Virgas iznācieni, gan Raimonda Paula priekšnesumi ar lielisko Laimu Vaikuli, Anci Krauzi, Mariju Naumovu, Normundu Rutuli, Gunāru Kalniņu un Kristenu un pat «Prāta vētru».

Koncerta «Tikai tā!» rīkotāji Micrec PM pateicas iesaistītajiem mūziķiem, atbalstītājiem un skatītājiem, kuru atsaucība ļāvusi rasties, iespējams, gada spožākajam pašmāju populārās mūzikas notikumam.

Guntars Račs: «Esmu ļoti gandarīts. Vēlreiz saku lielu paldies organizatoriem un atbalstītājiem, bet jo īpaši visiem muzikantiem, kas atrada laiku, lai šo dienu pavadītu ar mani un manām dziesmām. Vēl šobrīd grūti noticēt, ka lielā «Arēna Rīga» bija piepildīta līdz pat vistālākajiem sektoriem, un man gribētos katram klausītājam paspiest roku un pateikt paldies. Šī atzinība mani iedvesmo rakstīt jaunas dziesmas un veidot jaunus projektus, un, ļoti iespējams, ar mazāku sastāvu apbraukāt arī citas Latvijas vietas, jo mūsu dienās pašiem atbraukt uz Rīgu nemaz vairs nav tik lēts prieks.

Dace Melbārdes un Guntars Račs
Dace Melbārdes un Guntars Račs Foto: Ansis Klucis

Milzīgs un patīkams pārsteigums pēc koncerta bija Kultūras ministres Daces Melbārdes man pasniegtais Atzinības raksts par ilggadēju ieguldījumu latviešu populārās mūzikas attīstībā. Man tas ir pirmais valstiskais apbalvojums, un esmu ļoti priecīgs to saņemt. Glabāšu to goda vietā.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu