Ievēlēta jauna LaIPA valde

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Izpildītāji un producenti ikgadējā biedrības «Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība» (LaIPA) biedru kopsapulcē ievēlējuši jaunu valdi savu tiesību pārstāvēšanai, informēja LaIPA pārstāvji. Par LaIPA valdes locekļiem no izpildītāju vidus atkārtoti tika ievēlēts grupu «Melo M» un «Raxtu raxti» mūziķis un «Nepieradinātā folka orķestra» dibinātājs Kārlis Auzāns, kā arī izpildītājs Kārlis Būmeisters.

No producentu vidus atkārtoti LaIPA valdē tika ievēlēta SIA «Mikrofona ieraksti» direktore Elita Mīlgrāve un SIA «Baltic Records Group» vadītājs Arvīds Mūrnieks, kā arī kultūras menedžmenta centra «Lauska» vadītājs Juris Zalāns. Savukārt pirmo reizi LaIPA valdē darbosies grupas «Prāta vētra» basģitārists, mūziķis Ingars Viļums, grupas «Instrumenti» producente Līva Pētersone un akadēmiskās mūzikas pārstāvis, «DaGamba» čellists Valters Pūce.

Jaunos valdes locekļus biedri izvēlējās balsojot, iepriekš uzklausot kandidātu sagatavotās prezentācijas par viņu motivāciju un mērķiem dalībai LaIPA valdē.

Izvirzītie kandidāti savās prezentācijās pauda pārliecību, ka ir jāveicina auglīga diskusija ar sabiedrību, lai veidotos izpratne par autortiesību un blakustiesību jautājumiem. Arī pašu mūziķu un producentu starpā esot jānodrošina pastāvīga informācijas apmaiņa, lai sekmētu tiesību ievērošanu un veidotu izpratni par nozari. Uzrunājot biedrus, kandidāti uzsvēra arī nepieciešamību attīstīt Latvijā radītas mūzikas eksportu.

LaIPA valdes vēlēšanas notiek reizi trīs gados. Lai nodrošinātu visu LaIPA biedru interešu pārstāvību valdē, valdes locekļi tiek izvirzīti un ievēlēti pēc šādas proporcijas - četrus locekļus, no kuriem diviem jābūt akadēmisko izpildījumu producentiem, izvirza producenti un četrus locekļus, no kuriem diviem jābūt akadēmiskās mūzikas izpildītājiem, - izpildītāji.

LaIPA valde sastāv no astoņiem valdes locekļiem, tostarp biedrības valdes priekšsēdētāja, kuru jaunā valde ievēlēs tās pirmajā sēdē, kas plānota aprīļa sākumā. Tajā tiks definēti arī galvenie jaunās valdes darbības virzieni un prioritātes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu