«Jūras vārtos» gaidāma Ventspils Big Band koncertu sērija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ventspilī, teātra nama «Jūras vārti» Jaunajā zālē 17. aprīlī plkst. 19 notiks pirmais koncertsērijas «Džems ar Ventspils bigbendu» jeb «Iepazīstot Big Band» koncerts ar saksofonista Ginta Pabērza piedalīšanos.

Līdzīga koncertu cikla ietvaros Ventspils bigbends iepriekš jau muzicējis kopā ar izciliem jaunās paaudzes mūziķiem - ar Kārli Vanagu (Latvijas Radio Big Band mākslinieciskais vadītājs), Tomu Rudzinski (Amsterdamas konsrvatorijas maģistrs, starptautisku konkursu laureāts, «Sony Jazz Stage» 2014 laureāts), Viktoru Ritovu (Latvijas Radio Big Band solists, pasniedzējs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā), Dāvi Jurku (Latvijas Radio Big Band solists, «Sony Jazz Stage 2014» laureāts).

Arī 2015. gadā, sadarbojoties ar teātra namu «Jūras vārti» un pateicoties Ventspils pilsētas domes Kultūras projektu konkursā iegūtajam līdzfinansējumam, notiks četru koncertu cikls «Džems ar Ventspils bigbendu». Pirmā koncerta 17.aprīlī viesis un solists būs viens no Latvijas izcilākajiem saksofonistiem, divkārtējs «Lielās mūzikas balvas» laureāts, Latvijas Radio bigbenda solists Gints Pabērzs.

Programmā būs klausāma stilstiski dažāda mūzika, izceļot bigbenda un solista mijiedarbību, enerģijas, enerģētikas un tehniskās iespējas. Koncerta ievadā muzicēs arī «Ventspils Junioru Bigbends», bet noslēgumā - «Ventspils Senioru Bigbends», tādējādi apvienojot bērnus, jauniešus un seniorus.

Katrā no gaidāmajiem četriem koncertiem kā viesmākslinieks piedalīsies Latvijā populārs, profesionāls solists, instrumentālists vai vokālists. Pirms koncertiem iecerētas meistarklases, bet pēc tiem paredzētas «jam session» daļas, kurās prasmes improvizēt demonstrēs Ventspils Big Band mūziķi un Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi. Koncertu skaņu režiju veidos Ventspils Mūzikas vidusskolas skaņu režijas klases audzēkņi.

Kopīgi veidotās programmas pamatā ir ideja par muzikāli augstvērtīgiem pasākumiem Ventspilī, dodot iespēju jaunajiem mūziķiem un skaņu režisoriem pielietot zināšanas praksē, iedvesmojoties no pazīstamiem un atzītiem māksliniekiem klātienē. Tādējādi pakāpeniski tiks attīstīts jaunu, inteliģentu klausītāju loks, kuru veido arī gados jauni cilvēki, vidusskolu un augstskolu studenti. Mūziķi un organizatori ar šīs sērijas koncertiem aicina klausītājus izzināt, izprast un iemīlēt džeza mūzikas kā mākslas formas burvību, dziļumu un patiesumu.

Biļetes uz koncertu nopērkamas t/n «Jūras vārtu» un visās «Biļešu Serviss» kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv

Biļešu cena € 5.50.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu