«The Pink Elephant» koncertā prezentēs debijas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunā pašmāju rokgrupa The Pink Elephant 28. aprīlī plkst. 21 pilsētas bārā «Vest» prezentēs savu debijas albumu «Mellowing». Kas tas ir - «mellow»? Kaut kas sulīgs, garšīgs, patīkams, baudāms kā kārtīgi nogatavojies auglis, bet «mellowing» attiecīgi apzīmē šo tapšanu sulīgam, garšīgam, patīkamam, baudāmam.

Grupu 2013. gadā izveidoja Edvards Broders (ģitāra, balss; pirms tam spēlējis grupā The Moonhouse), Alberts Levics (basģitāra, balss; pirms tam spēlējis grupā Rebel Riot), Rūdolfs Ozols (ģitāra, balss; spēlējis grupā MonkeyRocks, pašlaik spēlē Pyro Trees) un Kalvis Sležis (bungas, balss; spēlē grupā Bunch of Gentlemen, spēlējis arī projektā Nelaiķa Pavadonis).

The Pink Elephant mūzika ir džeza un blūza elementu piesātināts psihedēliskais roks. Paši grupas dalībnieki atzīst, ka ietekmējušies no roka klasikas – The Doors, Led Zeppelin, Pink Floyd, vairākiem mūsdienu izpildītājiem, kā Grizzly Bear, Tame Impala, Mac DeMarco u.c., kā arī neskaitāmiem džeza mūziķiem, jo no četriem grupas dalībniekiem divi pabeiguši Rīgas Doma kora skolas džeza nodaļu, bet ar džeza klausīšanos un spēlēšanu aizraujas visi četri.

Gaidāmo albumu grupa ierakstījusi pašu iekārtotā studijā Rīgā, taču tas noticis bez basģitārista – viņš nu jau gandrīz gadu dzīvo un strādā Dubaijā, kur arī ierakstījis visas basa partijas. Māsterēšana veikta lentēs pie Ingus Baušķenieka.

28. aprīļa vakarā albuma prezentācijas koncertā varēs iegādāties albuma fiziskās kopijas CD formātā, savukārt Bandcamp un iTunes nopērkama būs arī albuma digitālā versija. Vēlāk albums būs pieejams straumēšanai arī Spotify un Deezer.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu