Kārlis Kazāks laiž klajā ceturto soloalbumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdienas mūzikas namā «Daile» notiks dziesminieka Kārļa Kazāka ceturtā soloalbuma «un Viņa» prezentācijas koncerts. Līdz šim Kazāks ir izdevis trīs solo albumus - «uz manām plaukstām» 2007. gadā, «16 stundas» 2011. gadā un «gultnes» 2013. gadā.

«Man katra jauna dziesma ir kā atklājums. Vispirms jau - pašam sev. Tas ir arī piedzīvojums, kura nozīmi ne vienmēr spēju aptvert uzreiz - nereti iepazīstu dziesmas no jauna un pavisam citādi ilgi pēc to tapšanas. Man nav viegli, pat pašam sev, atrast skaidrojumu, kādēļ kāda dziesma pēc tās ierašanās pie manis izgaist, savukārt kāda cita sagaida ierakstu un atrod savu ceļu pie klausītājiem. Albums «un Viņa» - tas esmu es pats, es tagad, es šajā brīdī, šeit - starp saviem cilvēkiem, starp saviem sapņiem. Man ir nojauta, ka tiem klausītājiem, kuri ir sekojuši līdzi un piedalījušies manā vai, pareizāk, mūsu mūzikas pasaulē, šis albums nebūs nekas pārsteidzošs. Es neesmu apzināti meklējis sevi man neierastos un jaunos mūzikas žanros un izpausmēs. Esmu ļāvies dziesmu maģiskajam plūdumam un brīnišķīgi muzikāliem cilvēkiem, kurus uzrunāju piedalīties albuma ierakstā,» par savu jauno albumu pastāstīja Kazāks.

Dziesminieks ir radījis arī divus šūpuļdziesmu albumus bērniem - «Mēness ceļu rādīs miega peles vezumam» 2007. gadā un otru albumu «Tēti dzied šūpuļdziesmas», kurš ir radīts kopā ar sabiedrībā zināmiem tēviem un ticis dāvināts Latvijas bērnunamiem un sociālajiem dienestiem. Pirms albuma «un Viņa» izdošanas Kazāks ir radījis oriģinālmūziku Latvijas Leļļu teātra izrādei «Emīls un Berlīnes zēni», kuras režisors ir Ģirts Šolis, un izrādei Latvijas Nacionālajā teātrī «Jaunā ārsta piezīmes», kuras režisori Jānis Vimba un Kaspars Zvīgulis.

Foto: Publicitātes foto

«Diezgan nozīmīgu savas dzīves laiku, atrodoties mūzikas pasaules apritē, es vēl joprojām tomēr neesmu iemācījies izbaudīt dziesmu ieraksta procesu. Man vistuvākais un nozīmīgākais mirklis ir dziesmas rašanās brīdis. Par pavisam īpašiem brīžiem un piedzīvojumiem man kļūst satikšanās ar klausītāju. Koncertos es izbaudu mirkli, kurā manis dziedātās dziesmas atskan klausītājā. Katrā klausītājā. Un katru reizi citādi. Man ir svarīgi, lai klausītājs nav nemainīgs lielums. Man ir svarīgi, lai mēs abpusēji jūtam viens otru. Piedzīvojam sastapšanos. Tāpēc man ir vieglāk, ja arī ieraksta process kļūst par piedzīvojumu gan man, gan visiem, kuri tajā piedalās. Es esmu patiesi pateicīgs visiem, kuri pievienoja savas sajūtas albuma ieraksta tapšanā. Es novērtēju un izbaudu katru no jauna radīto skaņu - tās visas papildina manas dziesmas, tās visas padara manas dziesmas par krāšņākiem stāstiem,» uzsvēra mūziķis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu