«DaGamba» šovasar uzstāsies Glastonberijas festivālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Noklausījušies grupas «DaGamba» pārsteidzoši ekspresīvo aranžiju Karla Orfa skaņdarbam «Carmina Burana», Glastonberijas festivāla organizatori nosprieda – tas ir jāredz klātienē. Tāpēc jau šovasar, 25. jūnijā četri mūziķi, kas apvienojušies grupā «DaGamba», plkst.23 kāps uz festivāla zaļās telts - Green Fields Toad Hall skatuves, lai Latvijas vārds izskanētu negaidītā un pārdrošā skaņas performancē.

Grupā muzicē četri akadēmiski izglītoti jauni mūziķi, kas savā aizrautībā un mīlestībā pret mūziku atklāj mūsdienu sabiedrībai gadsimtiem senu klasisko komponistu tēmas pilnīgi jaunos un pārdrošos aranžējumos. Eksperimentējot ar akustisku instrumentu sinerģiju un inovatīvām idejām, šķietami nesavienojamais pārtop neaizmirstamā muzikālā piedzīvojumā kā pašiem mūziķiem, tā klausītājiem. «DaGamba» skanējums atbilst salīdzinoši jaunam mūzikas žanram «crossover», kas lieliski saskan arī ar viņu starptautisko dabu, proti, Valters (čells) ir no Latvijas, Antons (čells) Ukrainas, Dainis (klavieres) - Lietuvas un Hamidreza (perkusijas) no Irānas.

Šobrīd mūziķi ieraksta jaunu albumu «Recycling», kas plašākai publikai tiks prezentēts jau rudenī, kad gaidāma arī grupas pirmā koncertturneja pa Latviju.

2013. gadā Glastonberijā uzstājās «Prāta vētra».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu