Konkursā «Hadrons» uzvar «Chomsky Chess Club»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Preses centrs

Jauno mūzikas grupu konkursā «Hadrons» par uzvarētāju kļuvusi muzikālā apvienība «Chomsky Chess Club», kas pārstāvēja Latvijas Universitātes (LU) Datorikas fakultāti, informēja Latvijas Radio preses sekretāre Laura Elizabete Vanaga.

Grupa "Chomsky Chess Club" izveidota 2015. gada janvārī. "Grupas biedri iepriekš spēlēja grupā "Astrofish". Tā kā grupa izjuka, bet mūzika tik un tā radās, divi grupas biedri izveidoja jaunu grupu "Chomsky Chess Club" (CCC)," par grupas rašanos stāsta tās dalībnieki. Savukārt muzikālās apvienības nosaukums radies no Rīgas bāra "Chomsky", kur solists bieži vien spēlē šahu. "Iepatikās doma par to, ka mēs varētu nosaukt "Chomskija Šaha klubs", stāsta mūziķi, norādot, ka tuvākajā nākotnē grupa plāno spēlēt, attīstīties un ierakstīt mazalbumu.

Šogad šo grupu klausītāji varēs baudīt starptautiskajā mūzikas un mākslas festivālā «Laba daba» Ratniekos, mūzikas un mākslas festivālā «Bildes», kā arī LU jauno studentu svētkos «Aristotelis». Iespējams, ka tuvākajā laikā šīs grupas skanējums tiks ierakstīts paliekošā un iekonservētā formātā, jo viena no galvenajām balvām šajā konkursā ir ieraksta laiks studijā «SKAN». «Chomsky Chess Club» ieguva arī skatītāju favorītu titulu - gan interneta balsojumā, gan klātienē izraisot skatītāju ovācijas.

Konkursā otro vietu ieguva Gatis Ziema un «Izvirtības rēgi», kas pārstāvēja LU Vēstures un filozofijas fakultāti, bet trešo vietu un arī ierakstu studijas SKAN specbalvu ieguva grupa TRIS.

Līdzās minētajām konkursa finālam bija izraudzītas arī tādas jauno mūziķu grupas kā «S.A.D.», «Cilvēks sapņotājs» un «AnimaVolo».

Jaunās mūzikas grupas vērtēja grupas «Dzelzs vilks» līderis Juris Kaukulis, Jānis Dubavs no studijas SKAN, festivāla «Bildes» rīkotāja Tija Auziņa, radio «Naba» programmas direktors Madars Štramdiers, mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, Latvijas Studentu apvienības prezidente Ilva Grigorjeva, Latvijas Universitātes (LU) Studentu padomes priekšsēdētāja Santa Zarāne un Iveta Šuste no pasākuma atbalstītāja «Lāčplēsis».

Šogad LU Studentu padome sāka jaunu tradīciju, pasniedzot uzvarētājiem ceļojošo kausu.

Šogad konkurss notika jau desmito gadu, un kopumā tajā dalību bija pieteikušas vairāk nekā 220 grupas. Šogad pirmoreiz iespēja piedalīties konkursā bija ne tikai LU, bet arī citu augstskolu studentu grupām. Iepriekšējo gadu uzvarētājas - «DJ Krankenwagen», «Nepilngadīgā Anna», «Starmetis», «Das Sonntags Legion», «The Movies» (tagad «Tribes of the City»), «Ēnu kaleidoskops», grupa «Nē!» - pēc tam izdevušas ierakstus un kļuvušas pazīstamas arī ārpus Latvijas.

Jauno mūziķu konkursu organizē «Latvijas Radio 6» - radio «Naba» sadarbībā ar LU Studentu padomi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu