Aminata Latvijā atgriezīsies ar tiešo reisu no Vīnes šovakar

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Eurovision.tv

Aminata no Eirovīzijas dziesmu konkursa Vīnē atgriezīsies ar tiešo reisu svētdien plkst.22.50, aģentūrai BNS pavēstīja Latvijas Televīzijas komunikācijas speciāliste Agita Pudule. Par šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāju kļuva Zviedrijas pārstāvis Monss Selmerlēvs (Måns Zelmerlöw) ar dziesmu «Heroes».

Pati Aminata saka, ka ir gandarīta par Eirovīzijas dziesmu konkursā paveikto. Dziedātāja norāda, ka dalība Eirovīzijas dziesmu konkursā ir bijis viņas sapnis un nu tas ir piepildīts. «Tas man ir devis lielu pieredzi, spēku un idejas manai turpmākajai karjerai,» pauž dziedātāja, pateicoties visiem par atbalstu.

Ar pašas sacerēto dziesmu «Love Injected» 27 valstu konkurencē Aminata izcīnīja sesto vietu, kopumā saņemot 186 punktus. Tas ir ceturtais labākais rezultāts, kāds Latvijai bijis, norādīja Pudule.

Savukārt uzvarētājs Monss Selmerlēvs ir zviedru dziedātājs un TV raidījumu vadītājs. 2005. gadā viņš ieņēmis 5. vietu zviedru Idol talantu šovā, nākamajā gadā pārī ar Mariu Kārlsoni izcīnījis uzvaru Let's Dance deju šova pirmajā sezonā. No 2011. līdz 2013. gadam vadījis Allsång på Skansen raidījumu. Karjeras laikā izdevis sešus studiju albumus, debijas albums Zviedrijā ticis sertificēts ar platīna disku, savukārt otrais - zelta disku. Trīs reizes piedalījies Zviedrijas nacionālajā atlasē Eirovīzijai - 2007., 2009. un 2015. gadā, kad uzvarējis nacionālajā atlasē ar dziesmu «Heroes».

2. vietā palika Krievijas pārstāve Poļina Gagarina ar dziesmu «A Million Voices».

Latvijas pārstāves izpildītajai dziesmai punktus piešķīra 35valstis. Maksimālo vērtējumu – 12 punktu – Latvija saņēma no Īrijas, Lietuvas un Sanmarīno, Polija piešķīra 10 punktu, astoņus punktus Latvija saņēma no Norvēģijas, septiņus – no Beļģijas, Francijas, Austrālijas, Slovēnijas, Anglijas un Islandes, sešus punktus no Somijas, Igaunijas un Vācijas, savukārt piecus punktus – no Rumānijas, Baltkrievijas, Azerbaidžānas, Zviedrijas, Čehijas un Ungārijas, četrus punktus – no Maltas, Dānijas, Šveices, Spānijas, Gruzijas un Itālijas. Grieķija un Kipra Latvijai piešķīra trīs punktus, Portugāle, Moldova, Armēnija, Nīderlande un Krievija – divus, bet Serbija un Austrija – vienu punktu katra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu