Festivāls «Rodam Raunas novadā» jau šonedēļ

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ gaidāms festivāls «Rodam Raunas novadā», kas 5. un 6. jūnijā notiks Raunas un Drustu ciemā Vidzemes vidienē. Saturiski «Rodam Raunas novadā» ir divi galvenie virzieni: laukos iegūstamo pārtikas produktu godināšana, kā arī meklējumi Latvijas mūzikas klāstā, lai klausītājam piedāvātu to augstvērtīgo un radošo muzikālo saturu, kas Vidzemes lauku vidē dzirdams retāk.

Festivāla produkts šogad būs maize un tās cepšanas tradīcijas, kas novada sētās tiek koptas un turpinātas ikdienā arī pašlaik.

Šā gada muzikālajā programmā iekļauta tautas mūzika, postfolklora, radoša ērģeļmūzika, kamermūzika un neatkarīgā rokmūzika.

«Rodam Raunas novadā» sāksies piektdien pulksten 21.30 ar «Klusās mūzikas koncertu», kura pirmā daļa notiks Drustu ciema baznīcas kalnā, bet otrā - Drustu luterāņu baznīcas telpās. Ieeja koncertā par ziedojumiem.

«Klusās mūzikas koncertā» būs dzirdami «Mālstrumenti», kas darina eksotiskus mūzikas instrumentus no māla, postfolkloras grupa «Iļģi», kā arī ērģeļmūzikas programma «Zāles dejām un miegam», ko izpildīs ērģelnieks Jānis Pelše, perkusionists Ivars Kalniņš un ģitārists Andrejs Grimms.

Sestdien festivāls pārcelsies uz Raunas ciema pilsdrupām, kur pulksten 10.00 tiks atvērts īpašais maizes, zivju, zemeņu, medus un piena tirgus. Tam paralēli apmeklētāji aicināti piedalīties dažādās izklaidēs un rotaļās maziem un lieliem.

Pulksten 13.00 Pašdarbnieku koncertā uzstāsies novada deju un muzikālie kolektīvi.

Pulksten 20.30. gaidāms «Skaļās mūzikas koncerts», kurā uzstāsies kontrtenors Sergejs Jēgers, «indī» rokmūzikas grupa «Židrūns» un latgaliešu posfolka un danču ansamblis «Rikši».

Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, «Rodam Raunas novadā» noslēgs zaļumballe līdz rīta gaismai, ko šoreiz spēlēs «Zaļā Galma kapela». Ieeja koncertā un ballē - 5 eiro.

www.rauna.lv/rodam-raunas-novada

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu