«Latvian Voices» ieraksta vasaras saulgriežu dziesmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līgo svētku un gada īsākās nakts gaidās grupa «Latvian Voices» ir ieskaņojusi vasaras saulgriežu dziesmu ar tautasdziesmas vārdiem «Sit, Jānīti, vara bungas», informē grupas pārstāve Sondra Lāce. Dziesmas tapšanā un ierakstā piedalījies arī ģitārists Gints Smukais.

Kā stāstīja pašas «Latvian Voices» dziedātājas, veicot ierakstu dziesmai improvizētā studijā kādā no Rīgas centra pagrabiem, viņām turpat uz vietas uzbūrusies pļavu ziedu un bērza meiju smarža, izraisot neizsakāmas ilgas pēc Jāņu maģijas. Meitenes cer, ka dziesma būs mīļš ciemiņš daudzās Jāņa bērnu mājās un automašīnās, radot svētku noskaņu un neļaujot Jāņu naktī doties pie miega par agru.

Jauno dziesmu dzīvajā izpildījumā klausītājiem būs iespēja dzirdēt 23. jūnijā Jūrmalā, kur «Latvian Voices» pievienosies vasaras saulgriežu svētku svinībām Dzintaru pludmalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu