Senās mūzikas grupa «Obscurus Orbis» izdevusi otro albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc vairāku gadu darba klajā nācis senās mūzikas grupas «Obscurus Orbis» otrais disks «Secundum Artem», informē grupas pārstāvji. Jaunajā albumā dzirdamas dažādas viduslaiku un pasaules mūzikas melodijas grupai raksturīgajā «mittelalternative» skanējumā. Pēc grupas pārstāvju teiktā, diskā ir gan trakulīgi deju gabali, gan Ziemassvētku dziesma, kā arī katram latvietim zināmā tautasdziesma «Div' dūjiņas», kuras ierakstā piedalījies Edgars «Zirgs» Grabovskis no grupas «Skyforger», sniedzot tai īpaši episku noskaņu.

Albuma nosaukums tulkojumā no latīņu valodas - «saskaņā ar mākslas likumiem».

Grupas mūzikā joprojām dominē dūdas un bungas, ko dažādo stīgu un viduslaiku pūšamie instrumenti. Diska ierakstā izmantotas septiņas dažādas dūdas, kā arī viens no savdabīgākajiem viduslaiku instrumentiem - «hurdy-gurdy» -, ar kura popularizēšanu Latvijā grupa nodarbojas jau sešus gadus. Grupa izmantojusi arī citus tikai viduslaikiem un tautas mūzikai raksturīgus instrumentus.

3. jūlijā plkst.19 alus darbnīcā «Labietis» notiks albuma «Secundum Artem» noklausīšanās pasākums, kurā neformālā gaisotnē varēs dzirdēt jauno ierakstu, papildinātu ar īsiem stāstījumiem par katru dziesmu.

«Secundum Artem»
«Secundum Artem» Foto: Publicitātes foto

Grupa «Obscurus Orbis» kopā spēlē jau no 2008. gada un šajā laikā koncertējusi Norvēģijā, Polijā, Rumānijā, Vācijā, Somijā, Lietuvā, Igaunijā un Latvijā. Šogad tā bijusi tūrē Norvēģijā. Priekšā vēl ir koncerti Zviedrijā un Somijā. Tuvākais grupas koncerts Latvijā būs 10. jūlijā «folk», «pagan» un «metal» mūzikas, kā arī seno amatu festivālā «Zobens un lemess», kurā paredzēta oficiālā albuma prezentācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu