Uz «Summertime» skatuves: Andrea Motisa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Neparasti samtainas balss īpašniece, tās dēļ viņu dēvē par jauno Noru Džounsu, – vokāliste, saksofoniste un trompetiste Andrea Motisa (Andrea Motis) jau ir pieteikusi sevi uz starptautiskās pasaules mūzikas skatuves kā spilgts jaunais talants.

Trešdien, 12. augustā, uz skatuves kāps supertalantīgā jaunā dīva – kataloniete Andrea Motisa (Barselona), kuras repertuārs ir ļoti daudzveidīgs – bosanovas portugāļu, spāņu un franču mūzika. Viņas muzikālā estētika un ritma izjūta ir ļoti smalka, viņa lieliski prot improvizēt, pati spēlē dažādus mūzikas instrumentus, savukārt prese šo dziedātāju jau paguvusi salīdzināt ar Noru Džonsu. Būtisks aspekts mūziķes karjerā ir sadarbība ar savu skolotāju – saksofonistu un basistu, katalāņu mūzikas lielmeistaru Huanu Čamorro (Joan Chamorro). Tas noteikti būs ārkārtīgi apburošs koncerts, kurā gaidāms ne viens vien pārsteigums.

Foto: Publicitātes foto

Mūzikas brīnumbērns, neparasti samtainas balss īpašniece, tās dēļ viņu dēvē par jauno Noru Džounsu, – vokāliste, saksofoniste un trompetiste Andrea Motisa (Andrea Motis) jau ir pieteikusi sevi uz starptautiskās pasaules mūzikas skatuves kā spilgts jaunais talants. Būtisks aspekts mūziķes karjerā ir sadarbība ar savu skolotāju, saksofonistu un basistu, katalāņu mūzikas lielmeistaru Huanu Čamorro (Joan Chamorro). 15 gadu vecumā Motisa kopā ar Čamorro sastāvu iedziedāja pirmo albumu. Abu mūziķu saspēli varēs novērtēt arī Summertime klausītāji. Mācekles un meistara sadarbība uz skatuves lieliski sasaucas ar Summertime tradīciju, uz festivāla skatuves līdzās profesionāļiem aicinot uzstāties arī Ineses Galantes talantu konkursa laureātus. Lai arī Motisa ir krietni jaunāka par sava sastāva mūziķiem, tieši viņu dēvē par grupas dvēseli. Koncertā skanēs gan bosanova ar portugālisku skanējumu, gan pazīstamas melodijas, gan franču un spāņu mūzika. Tas būs izcili pavadīts vakars tiem, kas sailgojušies siltās dienvidu saules.

«Mēs konkursā «Ineses Galantes talanti» atrodam pērlītes, kuru talantam palīdzam attīstīties. To pašu dara Huans – mūziķis ar lielo burtu, kurš investē savu meistarību jaunajos talantos, padarot viņus par zvaigznēm. Tieši viņš atklāja Andreu Motisu tad, kad viņai bija vien 14 gadu. Mums ir tuva Huana koncepcija, tāpēc mēs uz festivālu uzaicinājām gan Andreu, gan cilvēku, kurš patiesībā viņu ir radījis. Kad Andrea sāk dziedāt vai spēlēt kādu mūzikas instrumentu, rodas sajūta, ka mūsu acu priekšā ir jauna un pārliecinoša zvaigzne, kurai vienlaikus ir savs stils un «seja»,» saka festivāla direktore Diāna Galante, piebilstot – 12.augusta vakara programma paredzēta tam, lai skanīgās un ritmiskās melodijas jūras krastā klausītājiem palīdzētu radīt Vidusjūras iespaidu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu