Kalnciema kvartālā uzstāsies Jozefs van Visems un Andrē Vida

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto/facebook

Kalnciema kvartālā šodien plkst.19 bezmaksas koncertu sniegs holandiešu avangarda komponists un baroka lautas meistars Jozefs van Visems un komponists un saksofonists Andrē Vida no Ņujorkas, informēja Kalnciema kvartāla kultūras programmas vadītāja Una Meiberga.

Van Visems ir holandiešu avangarda komponists un baroka lautas meistars, kas dzīvo Ņujorkā. Mūziķis ir izlaidis vairāk nekā desmit albumus, radot patīkami hipnotisku, melodisku un unikālu mūziku. Viņš spēlējis vairāk nekā 800 solo lautas koncertos dažādās pasaules vietās, tostarp prestižajos roka festivālos ATP un «Primavera Sound».

2013.gadā van Visems ieguva Kannu kinofestivāla balvu par Džima Džārmuša vampīrfilmai «Only Lovers Left Alive» sarakstīto skaņu celiņu. Filmas skaņu celiņš 2014.gadā ieņēma arī augstu vietu mūzikas ierakstu topos. Kopā ar Džārmušu mūziķis komponējis skaņdarbus albumiem «Concerning the Entrance into Eternity» un «The Mystery of Heaven», bet patlaban strādā pie mūzikas pavadījuma izstrādes vairākām mākslas filmām.

Berlīnē dzīvojošais komponists un saksofonists Vida no Ņujorkas ir plaši uzstājies kā solists un sadarbojies ar dažādiem māksliniekiem, tostarp ar Sesilu Teiloru, Entoniju Brekstonu u.c. Kopā ar albāņu mākslinieku Anri Salu viņš veidojis multimediju instalāciju «Serpentīna» galerijā Londonā, romiešu amfiteātrī Arlesā un Havannas biennālē. Vida studējis pie viena no 20.gadsimta ietekmīgākajiem avangarda komponistiem Entonija Brekstona. Mākslinieka darbi no 1995.gada līdz 2011.gadam tika izlaisti trīs disku kompilācijā. Vida ir parādījies arī tādos pazīstamos mūzikas izdevumos kā «The Wire», TANK, «Monopol» un «Electronic Beats».

Vakara pirmajā daļā uzstāsies ņujorkietis Vida, bet pēc tam uz skatuves kāps van Visems.

Ieeja pasākumā būs bez maksas. Koncerta laikā darbosies dažādas brīvdabas kafejnīcas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu