«Laimas Muzykanti» 20 gadu jubilejā izdevusi jaunu albumu «Rodi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anna Kuzmina

Etnoroka grupa «Laimas Muzykanti» 20 gadu jubilejā izdevusi jaunu albumu «Rodi», informēja mūziķu pārstāve Marta Kive. Viņa norādīja, ka jaunajā ierakstā apvienoti šķietami neapvienojami mūzikas virzieni, radot jaunus un neparastus skanējumus.

Darbs pie jubilejas albuma sākās 2011. gadā, un ierakstos, izņemot pašus «Laimas Muzykantus», kā viesmākslinieki piedalījās arī citi mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Lielbritānijas. Tā, piemēram, dziesmas «Ķēvīt, mana svilpastīte» ierakstā dzirdami arī apvienību «Keksi» un «Miracle Jazz Orchestra» mūziķu Sandra Skrejanska un Eduarda Raubiško iespēlētie pūšamie instrumenti, bet dziesmā «Gauži raud saulīte» dzirdams 17 Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas akadēmisko un folkloras mūziķu orķestris, kurš ierakstīts trīs valstu studijās.

Kā uzsvēra grupas līderis, multiinstrumentālists, folklorists, komponists un dzejnieks Artūrs Uškāns, katrai no kompozīcijām ir rūpīgi piemeklēts apdares raksturs un noskaņa, sintezējot laikmetu - pagātnes un tagadnes muzikālo pieredzi. «Jaunais albums ir prasījis daudz gribas, spēku un pacietības! Tomēr 4 gadu darba rezultāts ir tā vērts, jo šajā albumā iespējams dzirdēt etnogrāfisko ansambli «Vabaļis» un no Lielbritānijas atbraukušo operdziedātāju Natāliju Kotonu elektroniskās mūzikas aranžējumā,» stāstīja Uškāns.

Ierakstos piedalījās arī vienaa no spilgtākajām etnomūzikas personībām Latvijā - Kristīne Kārkle, kura grupā «Laimas Muzykanti» sāka darboties 16 gadu vecumā un, lai arī tagad aizņemta daudzos ar etnomūziku saistītos projektos, joprojām ir kopā ar grupu kā ierakstos, tā arī atbildīgākajos koncertos, kādi gaidāmi arī rudenī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu