Krāšņi aizritējuši Siguldas Opermūzikas svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ilmārs Znotiņš

No 31.jūlija līdz 2.augustam gleznainā Siguldas pilsdrupu estrāde un Siguldas pils komplekss kļuva par greznu ietvaru izcilam mūzikas notikumam – XXIII Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem, kuros, kā ierasts, bija iespēja dzirdēt gan Latvijas, gan pasaules izcilākos operdziedātājus.

«Siguldai jau vairāk nekā 20 gadus ir liels gods ik vasaru būt opermūzikas virsotnei Latvijā. Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku organizatora Daiņa Kalna gribasspēks un drosme šajos svētkos skatītājiem piedāvāt brīvdabas oriģināliestudejumu «Zelta zirgs», īpaši šogad - Raiņa un citu Latvijas tautas dižgaru zīmē, ir Latvijas tautas īstena patriota apliecinājums,» svētku programmu novērtēja Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Starptautiskajos Siguldas Opermūzikas svētkos apmeklētājiem bija iespēja baudīt četrus augstvērtīgus opermūzikas koncertus, brīvdabas operas izrādi «Zelta zirgs» ar izcilo tenoru Jāni Zēberu galvenajā lomā un vairākus bezmaksas koncertus ar Latvijas mūziķu uzstāšanos. «Zelta zirgs» izrāde šogad bija sevišķi svinīga, jo ar šo iestudējumu svētku organizatori vēlējās godināt četrkāršu jubileju - Rainim - 150, komponistam Arvīdam Žilinskim - 110, operas «Zelta zirgs» pirmizrādei - 50, bet Antiņa lomas izpildītājam tenoram Jānim Zāberam - 80 gadu.

Īpaša skatītāju uzmanība un interese tika veltīta Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku greznajam Galā koncertam, kurā uzstājās pasaulē vispieprasītākais tenors no Argentīnas Marsello Alvaress un franču izcilais mecosoprāns Klementīne Margēna.

Ielūkosimies fotomirkļos!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu