Kaboverdes dziedātāja Lura Kalnciema kvartālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

27. augustā Kalnciema kvartālā uzstāsies pazīstamā Kaboverdes dziedātāja Lura. Pirms viešņas uz skatuves kāps Andžejs Grauds un Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņi, kā arī «Riga Reggae Music» - dīdžeji Ints Ķergalvis un Horens Stalbe

Luras daiļrade sakņojas Kaboverdes tradicionālajā mūzikā, kas apvienota ar Āfrikas un modernās Rietumu mūzikas, Brazīlijas ritmu ietekmi. Viņas mūzikā var sadzirdēt gan smalkas urbānas sajūtas un ielu gudrību, gan kaislīgu un pilnasinīgu pirmatnējās dabas klātbūtni.

Lura ir Kaboverdes izcelsmes portugāļu dziedātāja, kas savu ceļu uz mūziķes karjeru sāka pavisam nejauši. 17 gadu vecumā, Lisabonā apgūstot sporta izglītību, dziedātājs Juka uzaicināja Luru kopā dziedāt duetā, kas izmainīja viņas dzīvi. Šajā brīdī, māksliniece saprata, ka ir apveltīta ar dziļu un juteklisku balsi. 21 gada vecumā māksliniece ierakstīja savu pirmo albumu, kura hits «Nha Vida (My Life)» saņēma lielu atzinību un tika iekļauts «Red Hot + Lisbon» albumu sērijā 1997. gadā.

Lura ierakstīja albumu «Di Korpu Ku Alma» (Of Body and Soul), kas 2005. gadā tika izdots vairākās valstīs, tostarp ASV, Itālijā (kur tas bija viens no visvairāk pārdotajiem vasaras ierakstiem) un Apvienotajā Karalistē (kur tas tika nominēts BBC World Music Awards). Šis albums tika nominēts 2006. gada «Victoires de la Musique» kā pasaules labākais mūzikas albums.

«Mana karjera man ir bijusi nepārtraukts pārsteigums, kopš atklāju savu balsi pusaudžu gados, līdz pat šim mirklim. Es dzīvoju šodienai, bet būšu dziedātāja visu atlikušo dzīvi. Esmu pārliecināta par to. Nezinu kāpēc,» viņa komentē.

Koncertu rīko FlyMeAway (www.flymeaway.lv) un Kalnciema kvartāls.

Ieeja bez maksas. Pasākuma laikā darbosies brīvdabas kafejnīcas.

www.luracriola.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu