Noslēgsies ikgadējais Vasaras festivāls Berga Bazārā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

26. augustā ar Rick Feds Society koncertu, kurā kā pārsteigums klausītājiem uzstāsies Agnese Rakovska, Annija Putniņa, Pēteris Upelnieks un multimākslinieks Raiens Parijs (Rayyan Sabet Parry), noslēgsies ikgadējais Vasaras festivāls Berga Bazārā.

Rihards Fedotovs ar skatuves vārdu Rick Feds Society ir multimākslinieks, kurš savu talantu apliecinājis kā Fulbright stipendiāts, vēlāk savas karjeras kāpumu piedzīvojis ASV, piedaloties dažādos muzikālajos projektos kopā ar tādiem māksliniekiem kā Cuba Gooding Sr., Bettie Wright, John Swana. Šobrīd Fedotovs jaunrada elektroniskās mūzikas lauciņā. Viņam patīk eksperimentēt ar dažādu laikmetu un etniskās mūzikas stiliem, sintezējot skaņu tembrus un ritmus.

Fedotovs savu mūziku raksturo šādi: «Caurvijoties skaistām, ideju nesošām dziesmām, RFS mūzikā sintezējas 80. gadu elektronikas ievirzes ar mūsdienu mūzikas žanriem. Ja Rick Feds skanējumu pārvērstu attēlā, tas atainotu ceļu starp tālām galaktikām, kur ar neskaitāmu sintezatoru un skaņu ierīču palīdzību klausītājs ceļo starp ambient, džeza un agrīno deju mūziku.»

Noslēguma koncertu iesāks duets - Leila Alījeva un Elizabete Lāce, kuru priekšnesumā dzirdēsim orientālas mūzikas simbiozi arfā un balsīs. Bet koncerta noslēgumā uzstāsies jaunie talanti no Rīgas Doma kora skolas, plašākai publikai spēlēs džeza nodaļas audzēkņu kvartets.

Atgādināsim, ka Vasaras festivālā aizvadīto divpadsmit koncertu sērijā uzstājās Jolanta Gulbe-Paškeviča, Aija Vītoliņa un Elza Rozentāle, Latvian Blues Band, Ivo Grīsniņš-Grīslis, Deniss Paškevičs Band, Undertango, kā arī nopietni Lielās mūzikas balvas pretendenti Kristaps Vanadziņš un Toms Rudzinskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu