«Remix» šoruden svinēs savu 30. jubileju ar koncertturneju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Latvijas rokmūzikas supergrupa «Remix» šoruden ar koncertiem četrās Latvijas pilsētās atzīmēs savu 30. jubileju. Koncerti notiks laikā no 14. līdz 18. novembrim, tajos skanēs instrumentālā mūzika un populārākās «Remix» dziesmas jaunradītos aranžējumos – kopā ar Liepājas simfonisko orķestri diriģenta Jēkaba Ozoliņa vadībā.

Pirms 30 gadiem, 1985. gadā pēc Raimonda Paula iniciatīvas dibinātajā Latvijas radio ansamblī sapulcējās tā laika izcilākie profesionāļi. Šo mūziķu priekšnesums kalpoja par etalonu kolēģiem un sajūsmināja klausītājus, un «Remix» ātri vien ieguva apzīmējumu – Latvijas supergrupa.

«Remix» mūzikai raksturīgs spilgts melodisms, lieliski aranžējumi un perfekts izpildījums. Kopš dibināšanas «Remix» darbību allaž pavadījusi publikas un kritiķu atzinība, ko apliecina neskaitāmas balvas un uzvaras aptaujās, tostarp iegūta 1. vieta Mikrofona aptaujā ar dziesmu «Pie laika» 1988. gadā. Gaidāmajā koncertturnejā skanēs šis un pārējie «Remix» lielākie hiti, kā arī grupas dalībnieku sacerētā instrumentālā mūzika.

Jubilejas koncertu viesmākslinieki būs dziedātāja Ieva Kerēvica, Ivars Kalniņš (perkusijas) un pūšamo instrumentu grupa Ulda Ziediņa vadībā. Cerams, kādreizējiem kolēģiem pievienosies arī «Remix» sākotnējā sastāva basģitārists Jevgeņijs Ščapovs.

Supergrupas «Remix» koncertturneja sāksies 14. novembrī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS, turpināsies 15. novembrī Cēsīs, Vidzemes koncertzālē CĒSIS un 16. novembrī Rīgā, Dailes teātra Lielajā zālē. Turnejas noslēgums gaidāms 18. novembrī Liepājā, jaunajā koncertzālē «Lielais dzintars» tās atklāšanas programmas ietvaros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu