Ģitārists Rihards Lībietis laiž klajā jaunu albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ģitārists Rihards Lībietis aicina uz sava jaunākā albuma «Scream, Breathe, Cry» prezentāciju, kas notiks ceturtdien, 3. septembrī, mākslas telpā «Zunda dārzs». Šis ir mūziķa trešais albums, bet pirmais, kura ierakstā piedalījušies vēl 10 citi mūziķi.

«Vēlējos izveidot albumu, kas sevī apkopotu tradicionālu instrumentu skanējumu ar modernas mūzikas niansēm, un tajā pašā laikā, veidot to kā stāstu, kas jāklausās no A līdz Z, ar dažādas intensitātes kāpumiem, kritumiem, sarežģījumiem un atrisinājumu. Albums klausītājam piedāvās kvalitatīvu, tradīcijās balstītu, bet inovatīvu ceļojumu mūzikas skaņās. Ko tādu, ko vieno noskaņa, tomēr kas dinamikas ziņā atgādinātu gan mierīgus, miglas vāliem klātus līdzenumus, gan sniega vētru kalnos,» tā Rihards Lībietis

«Scream, Breathe, Cry» ir instrumentālās mūzikas albums, kas ietver sevī elementus no vairākiem mūzikas žanriem, veidojot plašu muzikālo spektru un to sintēzē radot vēl nedzirdētu skanējumu Latvijas un Eiropas mūzikas vidē. Kā liecina albuma nosaukums, arī muzikālais materiāls dalāms trīs daļās: skaņdarbi solo akustiskajai ģitārai, akustiskās ģitāras saspēle ar čellu, flautu un Āfrikas sitaminstrumentiem, savukārt trešajā daļā pievienojas vijole, 2 elektriskās ģitāras, bungas, bass un saksofons. Ideja par albumu radās jau 2013. gadā, 2014. gada novembrī tika nokomplektēts sastāvs, kas arī turpināja darbību pie ieraksta. Lai arī kompozīciju autors ir Rihards Lībietis, katrs no māksliniekiem ir devis lielu ieguldījumu ieraksta tapšanā.

Albuma tapšanā piedalījušies: Jānis Pastars (ģitāra), Mārcis Vasiļevskis (ģitāra), Erna Daugaviete (čells), Ilze Gagaine (vijole), Matīss Repsis (perkusijas), Raitis Kalniņš (bungas), Roberts Romanovs (bass), Dita Frīdenberga (saksofons), Jāzeps Podnieks (flauta) un īpašais viesis ģitārists Gints Smukais.

Prezentācijā gaidāmi arī daži citi īpašie viesi un pārsteigumi; arī vakaru sāks akustiskās miera mūzikas speciālists Kristaps Bedrītis, kas nesen izdevis EP albumu «Worlds Apart» un ar kuru kopā rudenī Rihards Lībietis dosies Baltijas valstu tūrē.

Rihards Lībietis līdz šim savas darbības laikā producējis un izdevis divus albumus – EP «Ieķēries laiks tur iekšā starp stīgām» (2012) un pilna apjoma studijas albumu «RL Elektronix» (2015). Spēlē Elastic (ex. Bite's Blues Band) un The Blues Barbers sastāvos, regulāri sadarbojas un ir dalībnieks dažādos muzikālos projektos, kā arī uzstājas kā solomākslinieks, 2014. gada sākumā ar grupu Ryga radījis Spēlmaņu naktij nominēto mūziku Dailes teātra izrādei «Izraidītie», savukārt 2015. gadā ir mūzikas autors Spēlmaņu naktij nominētajai laikmetīgās dejas izrādei «Noķer mani». Spēlējis kopā ar tādiem mūziķiem kā Dave Goodman, Innes Sibun (Robert Plant ģitārists), Latvian Blues band, «Laime Pilnīga» u.c. Rihards regulāri uzstājas, gada laikā sniedzot vidēji 200 koncertus.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu