Foto: Dirty Deal Audio «Bītu cīņas» LNB

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pēteris Vīksna

5. septembrī starptautiskā mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts» programmas ietvaros Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) pasākuma «Deju laikmets un Bītu cīņas Gaismas pilī» ietvaros norisinājās vērienīgākās elektroniskās mūzikas gladiatoru kaujas, kādas līdz šim pieredzētas Latvijā.

Pasākums noritēja divās daļās – pirmā tika veltīta diskotēku kultūras pirmsākumiem Latvijā un bijušajās Padomju Savienības bloka valstīs. Diskusijā par tēmu sarunājās mākslas kurators, deviņdesmitajos gados populāro kultūras pasākumu «OPEN festivāls» organizators Kaspars Vanags un leģendārais multimākslinieks Indulis Bilzēns (Frankfurte, Vācija). Sarunā piedalījās arī režisors Viktors Buda, kurš šobrīd strādā pie filmas «Deju laikmets». Sarunas organizēja Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs.

Diskusijai sekoja mūzikas izdevniecības Dirty Deal Audio organizētas bītu cīņas jeb elektroniskās mūzikas izpildītāju sacensības, kurās piedalījās mūziķi Oriole, TV Maskava, Kodek, Niklāvz, Minciisha ieraksti, Coronabeats, Noitro un Ironixx.

Bītu cīņu sākumā dalībnieki izlozes kārtībā tika sadalīti pa pāriem. Katrs dalībnieks sniedza divus pusotras minūtes garus dzīvos priekšnesumus, izpildot iepriekš sagatavotas remiksu kompozīcijas, kurām par pamatu tiks izmantoti Hardija Lediņa, Ingus Baušķenieka un grupas «Zodiaks» skaņdarbi.

Cīņu dalībnieku snieguma radošumu, tehnisko sarežģītību, muzikalitāti un spēju aizraut publiku vērtēja žūrija – Latvijas elektroniskās mūzikas un hip-hop leģenda Mixmāsters AG un lietuviešu elektroniskās mūzikas patrons, kā arī Baltijas valstu lielāko Bītu cīņu «Ritmo Kovos» organizators Vaiper Despotin, savukārt trešā un brīžiem izšķirošā balss piederēja pasākuma apmeklētājiem. Uzvarētājus noteica pēc turnīra principa (ceturtdaļfināls, pusfināls un fināls) — katras kārtas uzvarētājs guva iespēju turpināt sacensības, līdz tikai divi no dalībniekiem tikās finālā un cīnījās par uzvarētāja titulu. Pasākumu vadīja hiphopa izpildītājs un producents ansis, bet par vizualizācijām rūpējās videomāksliniece Inese Vēriņa.

Bītu cīņu uzvarētāja titulu sīvā cīņā, bet pārliecinoši ieguva elektroniskās mūzikas virtuozs Kodek.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu