Ventspilī L.Rācenājs un mariači grupa «Sol Y Sombre»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ventspilī, teātra nama «Jūras vārti» Jaunajā zālē, 16. oktobrī koncertēs Laimis Rācenājs un mariači grupa «Sol Y Sombre», aģentūrai BNS pavēstīja «Kurzemes filharmonijas» pārstāve Antra Lācberga.

Mariači ir Meksikas muzikālā vizītkarte: braši vīri, tērpušies stilizētos rančero kostīmos un sombrero, bruņojušies ar ģitārām, vijolēm un trompetēm, skandē dejas un dziesmas. Bez mariači muzikantiem Meksikā neiztiek dzimšanas vai vārda dienu svinībās, ballītēs ģimenes vai draugu lokā. Ar vārdu «mariachi» apzīmē gan tautas muzikantus – dziesminiekus, gan viņu atskaņoto repertuāru – «el son mariachi» (mariači dziesmas). Mūsdienu mariači repertuāra pamatā ir Meksikas reģionu tradicionāli dziesmu žanri un populāras komponistu autordziesmas.

Mariači grupa «Sol Y Sombra» dibināta šogad pavasarī. Tās nosaukums latviski - «Saule un ēna» - simboliski ataino kontrasta principu, kas raksturīgs Meksikas dziesmotajai tradīcijai. Grupā darbojas mūziķi: Laimis Rācenājs (pirmā balss, cuatro, vihuela mariachi), Gidons Grīnbergs (vijole), Normunds Piesis (trompete), Norberts Skraucis (kontrabass), Ivars Hermanis (otrā balss, ģitāra; vihuela ) un Havjers Garsija (meksikānis).

Biļetes uz koncertu nopērkamas «Jūras vārtu» un «Biļešu servisa» kasēs, kā arī internetā – www.bilesuserviss.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu