Par godu Lenona 75 gadu jubilejai Doma laukumā labdarības koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Rīgā, Doma laukumā, no 9. oktobra līdz 11. oktobrim norisināsies labdarības koncerts par godu leģendārās grupas «The Beatles» solista Džona Lenona 75 gadu jubilejai. Kā informē mārketinga aģentūrā «PR Linija», trīs dienu garumā uz skatuves, kas atradīsies pašā Vecrīgas sirdī, mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Gruzijas savā interpretācijā izpildīs 108 «Liverpūles četrinieka» dziesmas.

Pasākumā piedalīsies vairāk nekā 30 grupas un solisti, tostarp «Twins Peek», «UpSent», «Laime Pilnīga», «Kiksi», «Edmund Kashevsky», «Wake Up», «Mitrokhin’s Master Band» un «Elpo» no Latvijas, «Deniss Kirolovs DNK&Olga Lavrenenko» no Krievijas, DJ «Lasha von Chapel» no Vācijas, «Breaze» no Lietuvas un «Ruslan Px» no Igaunijas. Festivālu vadīs Santa Getmančuka un Anna Lieckalniņa.

«Šādi koncerti norisināsies arī Liverpūlē, Londonā, Ņujorkā, Madridē, Maskavā un citās pilsētās, taču Rīga ir vienīgā pilsēta visā pasaulē, kura Džona Lenona piemiņai rīko trīs dienu festivālu,» stāsta «YES Foundation» pārstāve Mišela Šehurina un festivāla organizators Juris Švāns. «Savukārt kulta mūziķa sieva Joko Ono Ņujorkas Centrālparkā rīko zibakciju ar nosaukumu «Pasaules lielākā cilvēku miera zīme«. Rīgai ir tas gods piedalīties šādā plaša mēroga projektā, atzīmējot mūziķa dzimšanas dienu. Uz skatuves tiks novietots liels LED ekrāns, lai veiktu telekomunikāciju ar citām svinošajām pilsētām,» stāsta koncerta rīkotāji.

Īpašu atbalstu šinī festivālā gūs latviešu talanti - daļa no festivāla laikā saziedotajiem līdzekļiem tiks piešķirts jauno mākslinieču Veras Bondares un Olgas Smirnovas izstāžu rīkošanai.

šeit

Kā norāda Švāns, galvenais šī pasākuma uzdevums būs ar mūzikas palīdzību ikvienam atgādināt «Beatles» filozofiju, kas mainīja visas pasaules redzējumu: «Esiet atvērti, esiet patiesi, esiet cienīgi, esiet sirsnīgi, mīliet un uzticieties.»

Pasākuma apmeklējums būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu