Sevi piesaka jauns pašmāju projekts «Himnas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Jaunais pašmāju mūzikas projekts «Himnas» laidis klajā divus dzīvās uzstāšanās mūzikas video, kas uzfilmēti vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās Kr.Barona ielā, kur septembrī norisinājās mākslas festivāls «Survival K(n)it». Pirmā tikšanās ar šo intraverti rudenīgo kolektīvu notiks jau 12. oktobrī, kultūras telpā «3 māsas» (Zirgu ielā 1, Vecrīgā)

Projekta pirmsākumi meklējami jau 2012. gada martā. Tas sākās ar ideju par noteiktas «himnu» sajūtas piešķiršanu muzikālajam priekšnesumam, mūziķa vārdiem - «zīmējot sajūtu līknes, kuras tobrīd spiedās kaklā, un saprotot, ko vajadzētu teikt, lai tikai pēc tam šo visu pierakstītu un vilktu virsū skaņu mēteļus». Projekta «Himnas» mūzika ir intraverta savā esībā. «Mūsu mūzika radusies kaut kur pārdzīvojuma un vientulības ceļu salaidumā, lai pēcāk nāktu ārā ar atbrīvošanās sajūtas pilnu stāju, kas silda aukstos vakaros un kustina maņas galvas sastrēguma brīžos,» tā par projekta pirmsākumiem stāsta tā radītājs Toms Taukulis.

Grupā spēlē arī grupas «Sus Dungo» bundziniece Annelī Arro un Rihards Gailīts.

Saite uz pasākuma lapu portālā Facebook



Koncerta sākums plkst. 20:00, ieeja no 19:30. Ieeja ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu