20. reizi pasniegs mūzikas ierakstu gada balvu «Zelta mikrofons»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dace Blūma

2016. gada 15. martā Latvijas Nacionālajā operā un baletā īpašā ceremonijā jau 20. reizi tiks pasniegtas Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta Mikrofons». Mūzikas ierakstu gada balva «Zelta Mikrofons» ir viens no centrālajiem gada notikumiem latviešu mūzikas dzīvē. Tiks apbalvoti veiksmīgākie aizvadītā gada mūzikas ieraksti, videoklips, koncertieraksts, noskaidrots gada radiohits un atzīmēta labākā debija, apkopots tautas balsojums un godinātas spilgtas personības par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā.

«Zelta Mikrofona» producente, Latvijas Mūzikas producentu apvienības LaMPA valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve: «Tas laiks ir klāt - ierakstu gada balva «Zelta Mikrofons» sāk savu 20. sezonu! Ar satraukumu un milzīgu atbildību ķeramies klāt pie 2015. gada ierakstu ražas vākšanas, vētīšanas un vērtēšanas, šoreiz jubilejas gaisotnē. Lai arī ierakstu industrija pēdējos gados ir piedzīvojusi kardinālas pārmaiņas, tomēr tas nav mainījis faktu, ka mūzikas ieraksti ir neatņemama mūsu dzīves sastāvdaļa. Grūti būtu iedomāties mūsu ikdienu un svētkus bez tiem. Kāds ir bijis šā gada veikums, kas no visa radītā un ierakstītā tiks atzīts par kvalitatīvāko, ar ko 2015. gads ieies ierakstu vēsturē – uz šiem jautājumiem atbildes saņemsim pēc vairāku mēnešu rūpīga sagatavošanās darba. Ierakstu iesniegšana ir pirmais solis ceļā uz svētkiem, kurus gaida gan mūzikas ierakstu radītāji, gan klausītāji. Šai jubilejas gadā no sirds pateicos visiem, kas tieši vai netieši ir sekmējuši ierakstu Gada balvas pastāvēšanu, kas man uzticējušies, atbalstījuši un palīdzējuši!»

Mūziķi, izdevēji, producenti jau tagad var iepazīties ar nolikumu mūsu mājaslapā www.zeltamikrofons.lv un gatavot savus ierakstus, jo ierakstu iesniegšana sākas no 2. novembra.

Mūzikas ierakstu gada balvu «Zelta Mikrofons» organizē Latvijas Mūzikas producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība (LaMPA) sadarbībā ar Latvijas Izpildītāju un producentu apvienību (LaIPA) un Latvijas Republikas Kultūras ministriju. Ģenerālsponsors – SMScredit.lv. Sponsors - tirdzniecības parks Alfa. Producē Micrec PM.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu