«Tautumeitas» - jauns vārds mūzikā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Septiņas Latvijas mūziķes, no kurām lielākā daļa Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā apgūst etnomuzikoloģiju, izveidojušas tradicionālās mūzikas grupu «Tautumeitas», kuras prezentācijas koncerts notiks 3. novembrī plkst. 20.30 Kaņepes Kultūras centrā. Patlaban grupas dalībnieces izkopj latviešu tradicionālo daudzbalsīgo dziedāšanu, kas viņām ir sevišķi tuva, informē grupas dalībniece Asnate Rancāne.

Dziesmas spēks un kopīgi radītā balsu rezonanse veido īpašu un atmiņā paliekošu skaņu. Tā uzrunā klausītāju gan no vēsturiskās šķautnes, kas saglabājusies mūsu tautas kopējā apziņā, gan caur mūsdienu prizmu, sniedzot klausītājam estētisku skaņas un vizuālo baudījumu. Grupai «Tautumeitas» piemīt īpašs un nedzirdēts skanējums, kas panākts, apvienojoties jaunām un tembrāli bagātām sieviešu balsīm. Dalībnieces kopušas savu dziedāšanas stilu, mācoties no izcilām latviešu un cittautu teicējām.

Grupas «Tautumeitas» dalībnieces ir Asnate Rancāne, Ilona Haņina, Lauma Bērza, Aurēlija Rancāne, Laura Marta Arāja, Laura Liepiņa un Laura Bužinska.

«Tautumeitu» prezentācijas koncertā sastapsies tradicionālā un elektroniskā mūzika atmosfēriskā skanējumā, kas vīsies cauri četriem sievišķā spēka cikliem. Koncertprogramma tapusi, sadarbojoties ar skaņu mākslinieku «Aon».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu