Nodibināta jauna mūzikas balva, latviešu «Mercury» - Austras balva

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā gada nogale Latvijas mūzikas industrijā būs zīmīga ar jauna ikgadēja notikuma aizsākšanos, jo pirmo reizi tiks pasniegts apbalvojums «Austras balva - Latvijas labākais albums 2015», ko turpmāk ik gadu iecerēts pasniegt Latvijas labākajam albumam.

Kā stāsta projekta rīkotāji, mūzikas portāla «Intro.lv» žurnālisti Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns - šī balva iecerēta kā alternatīva Mūzikas ierakstu gada balvai, līdzīgi kā «Mercury Prize» Lielbritānijā vai «Polaris Music Prize» Kanādā. Arī apbalvojuma formāts ieplānots identisks ar pieminētajiem piemēriem, neizvirzot uzvarētājus dažādās nominācijās, bet gan, apbalvojot vienu labāko albumu, neatkarīgi no pārstāvētā mūzikas žanra.

Balvai varēs kvalificēties ieraksti, kas izdoti laika posmā no pagājušā gada 18. novembra līdz šā gada 18. novembrim, neatkarīgi no to žanra vai popularitātes.

No visiem albumiem mūzikas kritiķu un ekspertu veidota žūrija izvēlēsies desmit labākos, kas pretendēs uz «Austras balvu», no kā pēc tam tiks izvēlēts viens uzvarētājs. Desmit nominantu saraksta paziņošana notiks 19. novembrī, savukārt pirmais balvas uzvarētājs tiks nosaukts 11. decembrī, un abi šie notikumi būs dzirdami «Latvijas Radio 5 – Pieci.lv» rīta programmas «Pieci rīti» tiešraidē.

«Austras balvas» žūrijā līdz ar projekta organizētājiem Intro.lv pārstāvjiem Lauri Anstrautu un Normundu Vucānu atrodami arī daudzi no pazīstamākajiem vārdiem Latvijas mūzikas žurnālistikā un mūzikas industrijā. To skaitā ir avīzes «Diena» mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, grupas «Satellites LV» līderis un portāla «TVNET» mūzikas redaktors Jānis Žilde, «Pieci.lv» dīdžeji Toms Grēviņš, Artis Volfs un Karmena Stepanova, «Radio 7» izveidotājs un ētera personība Egons Reiters, «Positivus» festivāla organizators Ģirts Majors, mūziķis Goran Gora, mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, elektroniskās mūzikas producents un mūzikas žurnālists Alekss Kaulss, portāla «Delfi» kultūras redaktors Henriks Eliass Zēgners, hiphopa kultūras veicinātājs un radio dīdžejs Mārtiņš Pavasaris, kā arī «Radio NABA» dīdžejs Atis Žagars.

Lielu atbalstu «Austras balvas» organizēšanā sniedz arī «Latvijas Radio 5 – Pieci.lv», dodot projektam mediju platformu mūzikas cienītāju sasniegšanai. No 23. novembra līdz 8. decembrim katru vakaru no pirmdienas līdz ceturtdienai viens no nominētajiem albumiem pulksten 22:00 pilnā garumā izskanēs «Pieci.lv». Tāpat radio ēterā būs dzirdamas arī intervijas ar nominētajiem māksliniekiem un aktuālie jaunumi saistībā ar balvas norisi. Savukārt pirmdien, 9. novembrī, 21:00 «Pieci.lv» raidījumā «Pilnīgs Vakars» viesosies abi balvas organizatori, lai nedaudz sīkāk iepazīstinātu ar šo projektu un tā norisi.

www.facebook.com/austrasbalva

twitter.com/AustrasBalva

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu