Instrumentālais duets «Tur un tur» izdod debijas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aivars Ivbulis

Kuldīdznieku instrumentālais duets «Tur un tur» izdod debijas albumu «Pagriezieni», informē radio «Naba» pārstāve Anete Enikova.

Dueta saknes meklējamas Kuldīgas 90. gadu alternatīvajā mūzikā, bet tagadējā sastāvā tas spēlē kopš 2011. gada. Laika gaitā ir izkristalizējusies spēlēšanas maniere un tehniskie risinājumi - lai gan ģitāra ir tikai viena, pilnīgāks skanējums tiek iegūts ar atsevišķu līniju ģitāras partijām, atsevišķu - sintezētam basam. Tās abas tiek vadītas un sinhronizētas ar vairākām cilpu stacijām un apdarinātas ar neskaitāmiem efektiem. Visas skaņas tiek radītas dzīvajā, bet gatavas fona cilpas netiek izmantotas.

«Tur un tur» sastāvā muzicē Aleksandrs Štro, kas gādā par ģitāras skanējumu, pedāļiem un efektiem, un Edgars Briška, kura pārziņā ir bungas, perkusijas, sempli. Albums «Pagriezieni» ierakstīts dzīvā izpildījumā Zabadaka studijā, bet miksēts un māsterēts pie Ģirta Laumaņa studijā «Hodila rec» Valmierā.

Albuma atvēršanas svētki šovakar plkst.21 notiks Vecrīgas klubā «Nabaklab». Tajos kā īpašie viesi uzstāsies Kuldīgas un Rīgas grupa «Stūrī Zēvele», kas patlaban sākusi darbu pie otrā studijas albuma. Debijas ieraksts «Labrīt!» tika izdots 2014. gadā «Nabamusic» paspārnē.

Grupas «Tur un tur» albumu «Pagriezieni» izdod «Naba music»/«Melo Records». Tas būs pieejams gan digitālā formātā - «projekta bandcamp.com» profilā -, gan taustāmā jeb kompaktdiska formātā. Mūzikas izdevniecība tika izveidota 2001. gadā Rīgā kā viens no radio «Naba» projektiem. Patlaban tā ir izdevusi teju 50 mūzikas albumus, dzejas diskus un multimediālus ierakstus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu