«Bildes 2015» aicina uz koncertu bērniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arī šogad, mūzikas un mākslas festivāla «Bildes 2015» trešās desmitgades svētku laikā, ir īpaši padomāts par vismazākajiem pasākuma apmeklētājiem, piedāvājot jautru, sirsnīgu un pozitīvām emocijām bagātu koncertu bērniem. Tajā būs iespēja klausīties un dziedāt līdzi gan Latvijā pazīstamāko bērnu popgrupu un izpildītāju jaunākajām dziesmām, gan jau zināmām melodijām. Šis koncerts būs klausāms 29. novembrī plkst. 12 Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē, informē festivāla rīkotājs «Bilžu birojs».

«Man prieks, ka «Bildes» pieļauj dažādu mākslas žanru sintēzi jeb mijiedarbību un festivālā laipni uzņem arī dejotājus. Ir 21. gadsimts, un arī stepa deja kā perkusijas instruments kustībā tiek novērtēts kā interesanta mākslas izpausme. «BILDES», manuprāt, ir ne tikai kulturāls, bet arī sociāls projekts – šeit tiek «audzināta» kultūras inteliģence jau trīs paaudzēs,» stāsta stepa deju studijas «Top Tap Company» vadītājs Māris Pūris («BILDĒS» kopš 2008. gada). Viņš atklāj, ka svētdienas koncertā kolorītais deju priekšnesums būs veidots trijās daļās, kopā pulcējot ap 12 dejotāju no Rīgas un Iecavas. Uzstāšanās laikā tiks demonstrēta gan stepa mijiedarbība ar koklētāju ansambli un latviešu tautas melodijām, gan rokenrolu, dejojot latviešu, čehu un amerikāņu tautas mūzikas pavadījumā.

Foto: bildes.lv

Turpretī folkmūziķis Uldis Kākulis («BILDĒS» kopš 2002. gada, tostarp ansambļa «Nepazītā pasaule» sastāvā) atbilstoši koncerta bērnu auditorijas formātam vienosies priekšnesumā ar savu meitu Dairu Madaru. Tiesa, šoreiz dziedāšanu savā pārziņā ņems Daira, ļaujot tētim ar ģitāru spēlēt pavadījumu. «Pirms gada meita man sagādāja pārsteigumu, paziņojot, ka ir apguvusi vairākas dziesmas un vēlas uzstāties kopā ar mani. Es apbrīnoju viņas aizrautību un esmu gandarīts, ka Latvijā ir festivāls, kurš ļauj izpausties arī pavisam, pavisam jauniem mūziķiem,» smaidot saka U. Kākulis. Viņš «BILDES» raksturo kā vienojošu notikumu, kas sniedz iespēju vienkopus uzstāties dažādiem mūziķiem, no kuriem daudzi gadu gaitā tieši festivāla rezultātā jau kļuvuši par ļoti tuviem draugiem. Koncertā Uldis un Daira Madara Kākuļi izpildīs Raimonda Paula dziesmu ar Aspazijas vārdiem «Aicinājums».

Koncertā bērniem uzstāsies arī «Dzeguzīte» • «Knīpas un Knauķi» • «Poppy» • «Podziņas» • «Rasa» • «Tev un man» • «Vējā» • Ziemeļu ģimene un «Ildzēni» • Lienes Šomases radošā studija • «Tu un es» • Iecavas Zebras stepa dejas un pavadošais koklētāju ansamblis • Ķengaraga Ķengurīši • «Kolibri» • Maruta Agape un Roberts Gobziņi • Agra Daņiļēviča deju skolas «Dzirnas» mazie dejotāji u.c.

Koncertu vadīs Igeta Gaiķe.

Koncerta apmeklētājus gaidīs gards pārsteigums no Food Union.

Festivāla ietvaros Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē apmeklētājus priecēs arī Jauno grupu un «Bilžu» veterānu kopprojektu koncerts (27. novembrī), «BILDĒS» sevi pieteikušo grupu un radošo personību kopprojektu koncerts (29. novembrī) un «Bilžu» veterānu koncerts (29. novembrī).

Ar visu festivāla «Bildes 2015» koncertu programmu varat iepazīties festivāla mājas lapā www.bildes.lv.

www.bildes.lv

Biļetes uz koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv.

Atgādinām, ka Vecrīgā, Līvu laukumā apskatāma vides izstāde «Bilžu sēta PILSĒTĀ»! Tajā aplūkojami 138 mākslas darbi, ko veidojuši vairāk nekā 100 Latvijā populāri mūziķi un citas radošās personības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu