Pirmo «Austras balvu» ieguvusi dziesminiece Alise Joste

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Par pirmās «Austras balvas» ieguvēju kļuvusi dziesminiece Alise Joste un viņas otrais studijas albums «Hardships Are Ships», kas atzīts par labāko albumu Latvijā šogad, informē projekta rīkotājs - mūzikas portāla «Intro.lv» žurnālists Normunds Vucāns.

Uzvarētājs tika noteikts ļoti sīvā konkurencē, jo līdz pat pēdējā žūrijas dalībnieka balsojumam uz koktēlnieka Daniela Vainakovska radīto ozolkoka Austras koka trofeju pretendējuši trīs ieraksti, no kuriem par labāko beigās atzīts tieši «Hardships Are Ships».

Kā ziņots, uz pirmo «Austras balvu» pretendēja arī «Instrumenti» ar «Iekams», «Kashuks» ar «Fiction», «Laika suns» ar albumu «Gaismas lādiņš», «Mona De Bo» ar «Īstenībā». Tāpat starp nominantiem bija «Ozols» ar albumu «Atpakaļ nākotnē», «Sigma» ar ierakstu «Sazaroto taku dārzs», «Skyforger» ar ierakstu «Senprūsija», «The Pink Elephant» ar «Mellowing» un «The Sound Poets» ar «Pulsē».

«Austras balva» ir apbalvojums gada labākajam Latvijas albumam, neatkarīgi no tā žanra vai popularitātes. Uz balvu varēja pretendēt pilnīgi visi mūzikas ieraksti, kas izdoti laika posmā no 2014. gada 18. novembra līdz šā gada 18. novembrim Latvijā vai ārzemēs, ar vismaz vienu latvieti starp šī darba autoriem.

«Austras balvas» apbalvošanas pasākumu plānots rīkot arī pēc gada.

«Austras balvas» žūrijā darbojās laikraksta «Diena» mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, grupas «Satellites LV» līderis un portāla «Tvnet» mūzikas redaktors Jānis Žilde, «Pieci.lv» dīdžeji Toms Grēviņš, Artis Volfs un Karmena Stepanova, «Radio 7» izveidotājs un ētera personība Egons Reiters, «Positivus» festivāla organizators Ģirts Majors, mūziķis Goran Gora, mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, elektroniskās mūzikas producents un mūzikas žurnālists Alekss Kaulss, portāla «Delfi» kultūras redaktors Henriks Eliass Zēgners, hiphopa kultūras veicinātājs un radio dīdžejs Mārtiņš Pavasaris, kā arī radio «Naba» dīdžejs Atis Žagars.

Žūrijā darbojās arī šī projekta organizētāji portāla «Intro.lv» žurnālisti Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu