Foto: Sākusies svētku koncertu sērija «Leduspuķes tavā logā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdienas vakarā, klusā, skanīgā un mājpilnā sajūtā tika aizvadīts pirmais Ditas Lūriņas, Zanes Dombrovskas un Aigara Voitišķa koncertsērijas koncerts «Leduspuķes tavā logā» Ventspilī, sākot Ziemassvētku sajūtu koncertus visā Latvijā. Kā ziņots jau iepriekš, koncertsērija «Leduspuķes tavā logā» ir akustisko koncertu cikls, kas tiek aizvadīts dievnamos visdažādākajās Latvijas pilsētās, tostarp Ventspilī, Rīgā, Kuldīgā, Jaunpilī, Cēsīs, Valmierā un citur.

Ziemassvētki jau tepat aiz stūra, bet laukā no ziemas tikpat kā ne miņas – tik knaps pirmais sniegs, nedz pamatīga sala, nedz leduspuķes logos ieraugāmas, tāpēc mākslinieki Dita Lūriņa, Zane Dombrovska un Aigars Voitišķis ir apvienojušies, lai ar kopīgu koncertu ciklu «Leduspuķes tavā logā» visā Latvijā ienestu kārtīgas ziemas un Ziemassvētku sajūtas.

Vēl pavisam nesen, viesojoties raidījumā «Rīta Panorāma», Dita Lūriņa un Zane Dombrovska atklāja, kāpēc šogad Ziemassvētku laikā apceļos Latvijas skaistās baznīcas. Lai tajās klausītājiem sniegtu burvīgu koncertu «Leduspuķes tavā logā». Tāpat mākslinieki devuši pirmo ieskatu, kas koncertos sagaidāms, uzstājoties turpat, raidījuma studijā.

Izpildītāji intervijā atklāja, ka sastrādājoties ir izdevies radīt ļoti interesantu kopdarbu, kurā populārās latviešu aktrises ne tikai parādīs, cik prasmīgi prot arī dziedāt, bet papildus spēlē savus instrumentus kopā ar mūzikas autoru Aigaru Voitišķi un Gintu Solu.

Tāpat izpauda, kāda doma slēpjas aiz interesantā nosaukuma – tas saistīts tieši ar Latvijā neesošo ziemu, kā arī to, ka mūsdienās jau patiesībā cilvēki pat milzu salā vairs nevar saskatīt leduspuķes logu rūtīs, jo modernajos logos tādas vairs neparādās.

Lūk, ieskats intervijā un tajā, kas skatītājiem sagaidāms koncertu ciklā «Leduspuķes tavā logā», kas jau šonedēļ sāk savu ceļu pa visu Latviju, ar pirmo pieturu 15. decembrī – Ventspilī.

Pēc pirmā koncerta Ventspilī, kas jau aizvadīts 15. decembrī, koncertu sērija turpināsies daudzās Latvijas pilsētās – Kuldīgā (22.12.), Rīgā (26.12.), Baltezerā (26.12.), Jaunpilī (27.12.), Cēsīs (27.12.), Valmierā (27.12.), Ikšķilē (4.01.), Tukumā (5.01.) ar noslēguma koncertu Bauskā 8. janvārī.

Biļetes uz koncertiem iegādājamas Biļešu paradīzes kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu