«Opus Pro» dosies 30 gadu jubilejas turnejā «Rozā lietus»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Roks par neatkarību

Sākot ar 4. martu, astoņdesmitajos gados populārā latviešu rokgrupa «Opus Pro», atzīmējot savas darbības un pastāvēšanas 30 gadu jubileju (atgādināsim, ka grupa dibināta 1986. gadā), dosies jubilejas tūrē «Rozā lietus». Šāds nosaukums jubilejas tūrei izvēlēts, atsaucoties uz vienu no grupas populārākajām rokbalādēm.

Ielūkojoties «Opus Pro» vēsturē, atgādināsim, ka grupas kodolu veidoja solists Alex (īstajā vārdā Oļegs Andrejevs), kā arī ģitārists un dziesmu autors Harijs Zariņš un ka 20. gadsimta astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados «Opus Pro», neapšaubāmi, bija viena no populārākajām latviešu grupām. Savas pastāvēšanas laikā «Opus Pro» ierakstījusi piecus studijas albumus: «Dzimene» (1996), «Es eju tevi zagt» (2000), «Labākās dziesmas» (2002), «Tu un es» (kopā ar Alex meitu – dziedātāju Aiju Andrejevu; 2006), kā arī «Stāsts Nr. 13»(2014). Šis albums 2014. gadā saņēma «zelta» statusu.

Grupa savā jubilejas tūrē iekļāvusi populārākos skaņdarbus, kas skanējuši šajās trijās desmitgadēs: «Rozā lietus», «Dzimene», «Šonakt», «Mīļā», «Svētuguns» un, protams, «Brīvību Baltijai» – vienu no spilgtākajām Atmodas laika himnām, kurai īpašu skanējumu piedeva grupas solista Alex spožais vokāls. Protams, koncertu programmā vieta atrasta ne tikai šiem skaņdarbiem vien.

Koncertos, kas notiks teju visā Latvijā, piedalīsies gan grupas pašreizējais pamatsastāvs (Artūrs Zemnieks, Jānis Retenais, Jānis Valters, Juris Veremejs) un solists Alex, gan viesmūziķi, kam grupas pastāvēšanas gados bijusi šāda vai tāda saistība ar «Opus Pro»: komponists un Latvijas Nacionālās operas valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš, Harijs Zariņš, Guntis Vecgailis, Oļegs Upenieks, Uldis Krūmiņš, Aija Andrejeva, Muravejs un grupas «Colt» solists Atis Ieviņš.

Grupas jubilejas tūres koncerti notiks:

4. martā – Ādažu KC

10. martā – Vidzemes koncertzālē CĒSIS

11. martā – Jelgavā

12. martā – Liepājas OC

30. martā – Ogres KC

un citur Latvijā.

Biļetes uz koncertiem būs pieejamas «Biļešu Paradīzes» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu