«Melo-M» dodas 10 gadu jubilejas koncertturnejā pa Latviju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Atzīmējot radošās darbības 10. gadadienu, šajā ziemas un pavasara sezonā čellu trio «Melo-M» dosies koncertturnejā pa Latvijas pilsētām, klausītājiem piedāvājot gan jaunus skaņdarbus, gan visu laiku iecienītākās kompozīcijas no kolektīva repertuāra.

10 gadu darbības laikā čellu trio «Melo-M» no it kā nejaušas iniciatīvas pārtapis par vienu no vadošajiem Latvijas mūzikas kolektīviem un neformālu Latvijas mūzikas vizītkarti arī ārpus valsts robežām. Atzīmējot karjeras laikā sasniegto, «Melo-M» saviem klausītājiem Latvijas pilsētās piedāvās īpašu un svinīgu atskatu uz paveikto.

Koncertos skanēs publikas iecienītākie skaņdarbi no visām «Melo-M» koncertprogrammām, pieskaroties gan latviešu, gan pasaules popmūzikas un roka dziesmu versijām trīs čellu izpildījumā, līdztekus klausītājus priecēs arī «Melo-M» interpretācijas par pasaules tautu mūzikas zināmākajām tēmām, opermūzikas skaņdarbi, televīzijas seriālu un pārraižu mūzikas tēmas. Protams, koncertā ievērojama vieta būs atvēlēta arī «Melo-M» oriģinālkompozīcijām, kuru autors ir trio dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs Kārlis Auzāns.

Līdzās koncertos daudz atskaņotām dziesmām īpaši šai turnejai «Melo-M» mūziķi sagatavojuši arī vairākas sen nedzirdētas kompozīcijas un gaidāmi arī vairāki pirmatskaņojumi.

«Ja palūkojamies desmit gadus senā pagātnē, tad droši varam secināt, ka laiks paskrējis nemanot, bet padarīts ir patiešām daudz – sagatavotas teju 10 dažādas programmas, katru gadu sniegti vairāki desmiti koncertu Latvijā, regulāri koncertēts ārzemēs – gan Eiropas valstīs, gan otrpus okeānam, Krievijas tālēs un pat Vidusāzijā. Pirms ejam tālāk, paveiktais ir jānosvin un vislabāk to paveikt kopā ar mums uzticīgajiem klausītājiem Latvijas pilsētās,» pauž «Melo-M» mūziķi.

Trio jubilejas turnejas koncerti notiks 14. februārī Jelgavas Kultūras namā, 4. martā Valmieras kultūras centrā, 5. martā Latgales kultūras vēstniecībā «GORS» Rēzeknē, 10. martā Berģu Kultūras centrā, 12. martā Siguldas novada Kultūras centrā, 7. aprīlī Vidzemes koncertzālē «Cēsis» un 9. aprīlī Liepājas koncertzālē «Lielais Dzintars».

Plašāku informāciju par koncertu norises laikiem, kā arī biļešu iegādi var iegūt un veikt «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un internetā, apmeklējot lapu www.bilesuparadize.lv.

Jubilejas turnejas koncertos «Melo-M» sastāvā muzicēs čellisti Kārlis Auzāns, Miķelis Dobičins un Jānis Pauls. Viņiem piebiedrosies arī sitamo instrumentu virtuozs Miķelis Vīte.

«Melo-M» jubilejas turneja ir loģisks turpinājums trio pagājušā gada nogales lielkoncertiem Rīgas Kongresu namā, kas izpelnījās ievērojamu publikas interesi, pulcējot pārpildītu Rīgas Kongresu nama zāli veselos divos koncertos. Šajos pasākumos «Melo-M» īstenoja līdz šim Latvijā maz pieredzētu praksi, pulcējot vienkopus vairāk nekā 50 čellu lielu mūziķu orķestri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu