Latviju konferencē «Eurosonic Noorderslag» pārstāvēs trīs grupas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

No šodienas līdz 16. janvārim grupas «Momend», «The Big Bluff» un «Carnival Youth» pārstāvēs Latviju Nīderlandes pilsētā Groningenā notiekošajā mūzikas konferencē/festivālā «Eurosonic Noorderslag 2016».

Kā informē biedrības «Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports» izpilddirektore Agnese Cimuška, «Eurosonic Noorderslag» ir lielākā mūzikas konference/iekštelpu festivāls Eiropā, kas šogad notiks jau 30.reizi. Šis notikums četrās dienās pulcēs vienkopus 345 izpildītājus, ap 4000 mūzikas industrijas profesionāļus un vairāk nekā 41 000 koncertu apmeklētāju.

Konferences laikā tiks aizvadīti 175 diskusiju paneļi par mūzikas biznesu un attīstību, kuros piedalīsies arī pārstāvji no Latvijas - «Live Riga» mārketinga projektu vadītāja Ieva Lasmane, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības starptautisko datu apstrādes speciālists Raitis Zgirskis un grupas «Carnival Youth» menedžere Guna Zučika.

Īpašā ceremonijā tiks pasniegtas balvas «EBBA Awards», kuras pirmo reizi vēsturē iegūs arī latvieši - apvienība «Carnival Youth», kas atzīta par vienu no desmit labākajām aizvadītā gada jaunajām grupām Eiropā. Latvijas mūzikas industrijas delegāciju klātienē atbalstīs un ceremoniju vēros Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Nīderlandē Ilze Rūse.

Līdz ar «Carnival Youth», kas Groningenā ne tikai tiks godināti ar «EBBA Awards», bet arī uzstāsies gan balvu pasniegšanas ceremonijā, gan arī ar savu solo koncertu festivālā, Latviju Nīderlandē prezentēs indie roka apvienība «Momend» un rokenrola grupa «The Big Bluff», kas sniegs savus priekšnesumus dažādās pilsētas koncertvietās.

Tāpat Latviju pasākumā pārstāvēs Eiropas festivālu organizācijas «ETEP» biedri «Positivus», kas izmantos «Eurosonic Noorderslag» skatuves kā placdarmu jauno talantu meklējumiem savam festivālam šovasar, pastāstīja Cimuška.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu