Sadalītas «Alternative.lv» gada balvas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturto gadu pēc kārtas notika «Alternative.lv Gada balva», kad svinīgā ceremonijā klubā «Pūce, Klubs Naktī» tika apbalvotas aktīvākās pašmāju alternatīvās mūzikas apvienības. Balvu par 2015. gada labāko albumu saņēma grupa «TESA» un ieraksts «G H O S T», savukārt grupa «Zāle» tika atzīta par gada jauno grupu. Video nominācijā uzvarēja «Inokentijs Mārpls» ar klipu dziesmai «Brīvību Latvijai», bet klausītāju balsojumā «Zelta bumbieri» saņēma Cēsu skatuves veterāns «Zaķis».

Jaunizveidotajā kategorijā «Gada labākā uzstāšanās», kurā uzvarētāju noteica skatītāju balsojums, balvu saņēma grupa «Syforger» par albuma «Senprūsija» prezentācijas koncertu «Sapņu fabrikā», savukārt portāla «Alternative.lv» pārstāvji par īpašiem nopelniem alternatīvās mūzikas skatuves attīstībā apbalvoja koncertaģentūru «Circle Pit Shows». Mūzikas veikala «Randoms» īpašo balvu par labāko albuma vāciņu saņēma apvienība «7 Dēli».

Žūrijas sastāvā: mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, klubu «Nabaklab» un «Fontaine Palace» menedžeris Edgars Āboliņš, kroga «Aptieka» īpašnieks Kristaps Krēsliņš, kluba «Melnā Piektdiena» pārstāvis Deniss Denisenko, kluba «Depo» īpašnieks Guntis Vanags, mūzikas veikala «Randoms» vadītājs Jānis Jansons, kā arī portāla «Alternative.lv» pārstāvji.

Svinīgā apbalvošanas ceremonija notika Vecrīgas klubā «Pūce, Klubs Naktī», agrākajās «Pulkvedim Neviens Neraksta» telpās. Šogad īpašs uzsvars tika likts uz balvu pasniegšanas svinīgo daļu - un ar īpašiem akustiskajiem priekšnesumiem uzstājās grupas «S.I.L.S.», «Laika suns», «Laime pilnīga», kā arī jaunā apvienība «Ādažu Shipsi» un Latvijas ska-punk pionieri «All Day Long».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu