Aija Vītoliņa sniegs īpašu solokoncertu «My Baby Shot Me Down»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šarmantā pašmāju dziedātāja Aija Vītoliņa sagatavojusi īpašu soloprogrammu «My Baby Shot Me Down», ko izpildīs savā koncertā 6. maijā mūzikas namā «Daile». Programmā būs iekļautas dažādu stilu un laiku mākslinieku (Nensijas Sinatras, «The Beatles», «Jefferson Airplane», «Procol Harum» u.c.) dziesmu kaverversijas, ko aranžējuši Latvijas mūzikā jau labi zināmie mūziķi – čellists Kārlis Auzāns un ģitārists Mārcis Auziņš, kā arī sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds un taustiņinstrumentālists Kristaps Vanadziņš.

Visi piedalīsies arī koncertā. Iespējams arī kāds oriģināldziesmas pirmatskaņojums. Pārsteigumi noteikti būs, jo solokoncerta programma tiek gatavota ar lielu rūpību, piedomājot arī par tā vizuālo noformējumu.

««My Baby Shot Me Down» ir sajūtas par diviem, par mums, par to, ka reizēm aizejam viens no otra, lai atkal satiktos,» sava solokoncerta noskaņu raksturo pati Aija. «Aizejam, lai atkal satiktos citā formā. Labāki. Gudrāki. Pieredzējušāki. Man patīk, ka mums tiek dotas iespējas kardināli mainīt savas dzīves noteikumus, izmainot arī notikumus. Tādēļ to daru arī šoreiz, apzināti ejot prom no sev tik tuvā un iemīlētā tango, izdziedot vienus no skaistākajiem skaņdarbiem, kas radīti pirms pusgadsimta, kā arī jaunas muzikālas kompozīcijas. Un tas viss par to pašu skaistāko, sāpīgāko un vienīgo, kas mūs padara tādus, kādi esam, – par mani un tevi.»

Aija Vītoliņa muzikālo darbību sāka 2001. gadā kā fona vokāliste Latvijā populāriem izpildītājiem. Solodarbība tika sākta 2003. gadā, bet no 2004. līdz 2006. gadam Aija bija Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases finālu dalībniece. 2005. gadā aizsākās veiksmīga sadarbība ar režisoru Viktoru Runtuli muzikālajos projektos «Tango sin quinto», «Viva la bomba» un ikgadējos «Cabaret» uzvedumos. Aija piedalījusies arī citās izrādēs: Jāņa Lūsēna operā-melodrāmā «Agrā rūsa», «Teiksmā par Zigfrīdu Annu Meierovicu», «Sniega karalienē» un arī Valta Pūces «Burvī no Oza zemes». 2008. gadā viņa sadarbojās ar komponistu Kārli Lāci koncertuzveduma «Ziedonis. Lācis. Sievietes» ietvaros. Pēdējos gados veiksmīgi realizētas dažādas koncertprogrammas ar grupu «Tango sin quinto», no kurām spilgtākā ir «Vuelvo al sur» jeb «Atgriezties dienvidos».

Aijas Vītoliņas solokoncerta «My Baby Shot Me Down» kopnoskaņu sev lakoniskā manierē raksturo Mārcis Auziņš: «Aija ir dažāda, mīlestība ir dažāda – tāds būs arī koncerts.»

Biļetes uz to nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu