Ikgadējie Blūza svētki maina formātu un turpmāk notiks Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Guntis Pilsētnieks

Ikgadējie Blūza svētki, kas līdz šim notika Siguldā, maina formātu un turpmāk notiks Rīgā, informē pasākuma rīkotāju pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis. Tagad jau ierastais festivāls kļūs par koncertsēriju «Blūza svētki iesaka», kuras pirmais pasākums notiks 1. aprīlī plkst.21 klubā «Nabaklab». Tas būs veltīts drīzumā Itālijā notiekošajam Eiropas blūza konkursam «European Blues Challenge», kurā piedalīsies Latvijas pārstāvis «Johnny B Beast» jeb Jānis Zvērs.

Klubā «Nabaklab» gaidāmajā koncertā uzstāsies gan «Johnny B Beast», gan Igaunijas pārstāvis Tanels Padars ar savu grupu.

Eiropas blūza konkurss «European Blues Challenge» ir gadskārtējs pasākums, ko dažādās Eiropas pilsētās rīko Eiropas Blūza asociācija. Tā ir bezpeļņas organizācija, kas apvieno visus Eiropas blūza festivālus, ierakstu kompānijas, aģentūras un sabiedriskās organizācijas. Kopumā vairāk nekā 200 biedrus no 24 valstīm. 2014. gadā «European Blues Challenge» notika Rīgā, bet nākamais konkurss aprīļa sākumā notiks Itālijā.

Latvijas pārstāvis konkursā «Johnny B Beast» ir viena cilvēka orķestris, kurš pamatā spēlē no šaha dēlīša paša izgatavotu ģitāru, piespēlējot arī perkusijas un izmantojot dažādus netipiskus priekšmetus oriģinālākai ģitāras spēlēšanai, piemēram, šotu glāzīti un alkoholisko dzērienu blašķi.

Ikdienā «Johnny B Beast» zināms kā televīzijas žurnālists Jānis Zvērs, taču viņš apzināti cenšas nejaukt kopā šīs divas pasaules. Blūzmeņa karjeru viņš sāka 2012. gadā, pirms tam iemēģinājis roku pat metālmūzikā. Pērn viņš laida klajā debijas albumu «Wild Boars and Trains», kas guva pozitīvas atsauksmes Austrumeiropas tā sauktā alternatīvā blūza scēnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu