Jauns vārds mūzikā: elektroniskās mūzikas projekts «northern c»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Divu domubiedru veidots elektroniskās mūzikas projekts «northern c» laidis klajā debijas albumu, kura prezentācija notiks 8. aprīlī plkst.22 Kaņepes Kultūras centrā, informēja «Dirty Deal Audio» sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Pabērza. «Northern c» ir jauns elektroniskās mūzikas projekts no Rīgas, kura pamatsastāvu veido Matīss Runtulis, plašāk zināms kā «Mr. Myster», un Miķelis Putniņš, projekta «Ezeri» autors.

Grupai ir raksturīgs elektroniskās mūzikas skanējums, kas tiek papildināts ar vokālu, ģitāras un citiem dzīvo instrumentu skaņu elementiem, kopā veidojot neparastu skaņu sakausējumu.

Grupas debijas albumu caurvij tēmas par neaprastiem apziņas stāvokļiem, neparastiem rītiem, naksnīgiem ceļojumiem, nāvi caur nesaprašanu un nepieņemšanu, kā arī atdzimšanu.

Debijas albuma prezentācijas pasākumā grupas sastāvam pievienosies vokāliste Elza Rozentāle un vokālists, ģitārists Andris Strazds, kuri piedalījās albuma tapšanā, kā arī taustiņinstrumentālists Matīss Repsis un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds.

Cenšoties izvairīties no mūsdienām raksturīgā mūzikas producēšanas veida, izmantojot datoru, «northern c» dalībnieki neatlaidīgi meklē veidus, kā elektronisko mūziku radīt, izmantojot dažādus mūzikas instrumentus un ierīces, piemēram, ģitāras, basģitāras, bungmašīnas, sintezatorus, kā arī atstājot plašu vietu eksperimentiem ar balss ierakstiem. Šādā veidā arī albuma ieraksta process līdzinājās teju dzīvam koncertam, piebilda Pabērza.

Debijas albums ir tapis pagājušā gada rudenī un ziemā «Dirty Deal Audio HQ» studijā.

Ieejas maksa prezentācijas pasākumā ir 1 EUR, sākums plkst. 22:00., Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15, Rīgā.

www.facebook.com/northerncmusic

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu