«Auļi» izdos jaunu albumu, publisko pirmo vēstnesi

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Jūnijā pie klausītājiem nonāks bungu un dūdu mūzikas grupas «Auļi» jaunais dziesmu albums «Gadalokos», kas ir veltīts senajām latviešu gadskārtām, informēja «Lauskas» pārstāvis Kaspars Bārbals.

«Auļu» dalībnieki, komponējot jaunos skaņdarbus, tajos ir atspoguļojuši savas izjūtas par konkrēto laika posmu. Kā galvenais iedvesmas avots šoreiz kalpoja 1999./2000. gada izrakumos Tukuma pilskalnā atrastā 12. - 13. gadsimta mijas vīriešu rota - bronzas piekariņš, kas, pēc arhitektes Ināras Heinrihsones hipotēzes, iespējams, kalpoja kā modelis senlatviešu mūžīgā kalendāra laikskaitei.

Gaidot jauno dziesmu albumu, grupa klausītājiem vērtēšanai nodevusi jaunu skaņdarbu «Ziedu laiks».

Grupa ir dibināta 2003. gadā un kopš saviem pirmsākumiem kopj un attīsta bungu un dūdu mūziku Latvijā. «Auļi» vienmēr ir smēlušies enerģiju tautas mūzikā un vienlaikus izmanto savā repertuārā gan tautas mūzikas citātus, gan oriģināldarbus.

Bungu un dūdu mūzikas grupas «Auļi» jaunā albuma «Gadalokos» prezentācijas koncerts notiks 4. jūnijā plkst.19 Vidzemes koncertzālē Cēsīs. Biļetes uz gaidāmo pasākumu var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs vai internetā «bilesuserviss.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu