«Stūrī zēvele» izdod otro albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latviešu indīpopa mūzikas grupa «Stūrī zēvele» iepazīstina ar pirmo singlu «Vakars laukos» no jaunā albuma «Labdien», kas savu prezentācijas koncertu piedzīvos otrdien, 10. maijā Kaņepes Kultūras centrā.

«Šī dziesma ir viena no pirmajām sarakstītajām jaunā albuma dziesmām, kas organiski saplūda ar Klāva Elsberga dzejoli «starp vakaru laukos un tevi». Šī dziesma sevī ietver tuvo cilvēku attiecību tēmu, kā arī noskaņu un atmosfēru, ko var izjust, atrodoties ārpus urbānās pilsētvides – laukos,» stāsta viens no grupas pārstāvjiem Klāvs Lauls.

Grupas «Stūrī zēvele» otrā studijas albuma «Labdien» prezentācijas koncerts notiks 10. maijā Kaņepes Kultūras centrā. Albumu izdod mūzikas izdevniecība «Naba Music / Melo Records», bet ieraksts tapis Valmierā – Ģirta Laumaņa vadībā. Albums maijā būs pieejams interneta vietnēs Bandcamp, Spotify un iTunes, kā arī mūzikas veikalos un «Nabaklab». Albuma noformējuma gleznu autore ir māksliniece Līga Ķempe.

Koncerta biļetes pieejamas interneta vietnē bezrindas.lv. Vietu skaits prezentācijas koncertā ir ierobežots.

10. maija vakarā uz vienas skatuves kopā ar «Stūrī zēvele» varēs dzirdēt vēl vienu pašmāju alternatīvās mūzikas grupu «Bērnības milicija», kas uzreiz pēc «Stūrī zēvele» priekšnesuma turpinās priecēt klausītājus gan ar jau labi zināmajām «Bērnības milicijas» kompozīcijām, gan jaunām no šogad gaidāmā mazalbuma.

«Labdien»
«Labdien» Foto: Publicitātes foto

Kuldīgā dibinātajā ansamblī «Stūrī zēvele», kam nosaukums dots, pateicoties grupas drauga pārrakstīšanās kļūdai, apvienojušies draugi no bērnības, kurus cita starpā vieno arī mīlestība pret mūziku. Laika gaitā grupas sastāvs ir mainījies, bet vairākus gadus tajā stabili darbojas pieci dalībnieki: Kate, Klāvs, Justīne, Maija un Uldis. Liekot lietā gandrīz klasisku indīpopa sastāvu, bet bez stingriem žanriskiem šabloniem, jaunajā albumā mūziķi radījuši silti rotaļīgu un gaišu skaņu sajūtu ar latviešu dzejnieku (Kārļa Vērdiņa, Ingas Gailes, Klāva Elsberga) tekstiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu