«Latvian Voices» koncertā uzstāsies kopā ar vīru ansambli no Flandrijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

8. maijā, Lielajā ģildē notiks vokālās grupas «Latvian Voices» Mātes dienai veltīts koncerts, kurā dziedātājas uzstāsies kopā ar vīru «a cappella» ansambli «Septem Viri» no Flandrijas, informēja vokālās grupas «Latvian Voices» menedžere Sondra Zaļupe.

«Latvian Voices» dziedātājas šoreiz klausītājus vēlas iepazīstināt ar interesantu jaundarbu, ko radījusi grupas dalībniece Laura Jēkabsone. Tā nosaukums «Etnomesa» spilgti ilustrē vokālās grupas centienus savā mūzikā sakausēt kora dziedāšanas tradīcijas ar tautas mūzikas elementiem, kā arī pagāniski sakrālo pasaules uztveri. Cikla pamatā tradicionālie latīņu mesas vārdi un Jēkabsones oriģinālmūzika ar tautasdziesmu citātiem.

Savukārt vokālais ansamblis «Septem Viri» no Flandrijas kā kontrasts «Latvian Voices» programmai savā priekšnesumā centīsies sniegt klausītājiem bezrūpīgu atpūtu. «Septem Viri» ir jau vairāk nekā ceturtdaļgadsimta garumā pārbaudīta «a cappella» mūzikas vērtība.

Pirmā sadziedāšanās vīru vokālajam ansamblim ar latviešu vokālo grupu «Latvian Voices» notika pagājušajā gadā, kad «Latvian Voices» uzstājās «Septem Viri» rīkotajā mūzikas festivālā «Stemvork» Beļģijā.

Koncerts Lielajā ģildē sāksies plkst.19.30. Biļetes pieejamas Lielās ģildes biļešu kasē un «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu